O Ερντογάν απειλεί ξανά την Ελλάδα: Σταματήστε τον εξοπλισμό νησιών, συνέλθετε

O Ερντογάν απειλεί ξανά την Ελλάδα: Σταματήστε τον εξοπλισμό νησιών, συνέλθετε Facebook Twitter
0

Νέες βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Ephesus 2022 την οποία παρακολούθησε στη Σμύρνη.

Ο Ερντογάν επανέφερε για πολλοστή φορά το ζήτημα αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών.

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει τον εξοπλισμό των νησιών που έχουν αποστρατικοποιημένο χαρακτήρα και να δράσει με βάση τις Διεθνείς συμφωνίες» επεσήμανε, ειδικότερα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι κάνει «τουριστικά ταξίδια στα νησιά» .«Είναι αδύνατο να καταλήξει πουθενά κατ΄αυτόν τον τρόπο. Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός και τους κανόνες, αλλά δεν παραβιάζει και τους δικούς της νόμους και κανόνες».

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα, όπως έγινε και πριν από έναν αιώνα, να μείνει μακριά από όνειρα και κινήσεις που θα μετανοήσει και να συνέλθει. Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τη στρατικοποίηση των νησιών».

Ο Τούρκος πρόεδρος ταξίδεψε σήμερα στη Σμύρνη μαζί με τον κυβερνητικό εταίρο του κόμματός του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ώστε να παρακολουθήσουν τα στρατιωτικά γυμνάσια.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ...» έγραψε στο Twitter και ανήρτησε φωτογραφίες από την στρατιωτική άσκηση. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM