Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος οκτώ αξιωματούχων στη Βενεζουέλα

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος οκτώ αξιωματούχων στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε άλλους οκτώ αξιωματούχους της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένου ενός αδελφού του θανόντα σοσιαλιστή πρώην προέδρου της χώρας Ούγκο Τσάβες.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για τον ρόλο τους στη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης, ενός νέου κοινοβουλευτικού σώματος με διευρυμένες εξουσίες, όπως γνωστοποίησαν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.


Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η δέσμευση των πόρων ή περιουσιακών στοιχείων που τυχόν διαθέτουν τα πρόσωπα αυτά ενός της επικράτειας της Ουάσινγκτον, η επιβολή απαγόρευσης της εισόδου τους στις ΗΠΑ αλλά και η απαγόρευση σε όλους τους Αμερικανούς να συναλλάσσονται μαζί τους.


Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος και του ίδιου του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο την περασμένη εβδομάδα. Προηγήθηκε, την 26η Ιουλίου, η επιβολή παρόμοιων κυρώσεων σε βάρος 13 αξιωματούχων της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Εν αναμονή της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη του Άντριου

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Σήμερα η μεγαλύτερη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη Άντριου

Ένα από τα ζητήματα που εξακολουθεί να ταλανίζει τους ηγέτες της Κοινοπολιτείας είναι το αν Άντριου θα παραμείνει στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου
THE LIFO TEAM