Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος οκτώ αξιωματούχων στη Βενεζουέλα

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος οκτώ αξιωματούχων στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε άλλους οκτώ αξιωματούχους της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένου ενός αδελφού του θανόντα σοσιαλιστή πρώην προέδρου της χώρας Ούγκο Τσάβες.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για τον ρόλο τους στη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης, ενός νέου κοινοβουλευτικού σώματος με διευρυμένες εξουσίες, όπως γνωστοποίησαν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.


Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η δέσμευση των πόρων ή περιουσιακών στοιχείων που τυχόν διαθέτουν τα πρόσωπα αυτά ενός της επικράτειας της Ουάσινγκτον, η επιβολή απαγόρευσης της εισόδου τους στις ΗΠΑ αλλά και η απαγόρευση σε όλους τους Αμερικανούς να συναλλάσσονται μαζί τους.


Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος και του ίδιου του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο την περασμένη εβδομάδα. Προηγήθηκε, την 26η Ιουλίου, η επιβολή παρόμοιων κυρώσεων σε βάρος 13 αξιωματούχων της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM
Το Homme FC ξαναγράφει τι μπορεί να είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα στο queer Λονδίνο

Διεθνή / Ενα transmasc football club στο Λονδίνο φτιάχνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ομάδα

Ξεκινώντας ως ένα χαλαρό transmasc πεντάρι στο ανατολικό Λονδίνο, το Homme FC εξελίχθηκε γρήγορα σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ποδοσφαιρική ομάδα. Σήμερα λειτουργεί ως κοινότητα, καλλιτεχνικό project και χώρος φροντίδας, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο συλλογικής ζωής μέσα στο queer αθλητικό τοπίο της πόλης.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ