Νέες απειλές Ερντογάν: «Δεν ξέρω τι θα κάνει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μάσκα Facebook Twitter
AP Photo/Burhan Ozbilici
0

Για αχαριστία κάνει λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μεταναστευτική κρίση.

«Το να λέμε ότι η μεταναστευτική κρίση έχει τις ρίζες της από την Τουρκία είναι αχαριστία», τόνισε ο Ερντογάν, σε κοινή συνέντευξη με τον Βίκτορ Όρμπαν, όπως μεταδίδει η Daily Sabah, ενώ υπενθύμισε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων τα 4 εκατομμύρια είναι Σύροι.

«Δεν ξέρω τι θα κάνει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το TRT Haber, υποστηρίζοντας ότι η «Ελλάδα είναι η χώρα που τρυπά τις βάρκες των προσφύγων σε Αιγαίο και Μεσόγειο καταδικάζοντάς τους σε θάνατο. Έχουμε όλα τα στοιχεία».

Οικονόμου: Όταν η Ελλάδα απειλείται, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο το Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης», έγραψε ο κ. Οικονόμου.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας - Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι’ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM