Νέα Ζηλανδία: Μετά το μακελειό στο Κράιστσερτς η αστυνομία ανακοίνωσε δοκιμαστικές ένοπλες περιπολίες

Νέα Ζηλανδία: Μετά το μακελειό στο Κράιστσερτς η αστυνομία ανακοίνωσε δοκιμαστικές ένοπλες περιπολίες Facebook Twitter
0

Την ανάπτυξη ένοπλων περιπολιών σε τρεις περιοχές στο πλαίσιο μιας δοκιμής που πραγματοποιείται μετά το μακελειό της 15ης Μαρτίου σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς ανακοίνωσε η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία.

Η Νέα Ζηλανδία, όπως η Βρετανία και η Νορβηγία, είναι μία από τις λίγες χώρες στις οποίες η αστυνομία δεν φέρει όπλα στη διάρκεια απλών περιπολιών. Ωστόσο πιστόλια, τουφέκια και τέιζερ υπάρχουν στα περιπολικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν έπειτα από τη σχετική άδεια ενός επόπτη.

Το σοβαρά, βίαια εγκλήματα είναι σπάνια στη Νέα Ζηλανδία, αν και όλοι οι αστυνομικοί έφεραν όπλο για αρκετές εβδομάδες μετά το μακελειό της 15ης Μαρτίου. «Μετά τα γεγονότα της 15ης Μαρτίου στο Κράιστσερτς έχει αλλάξει το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε», δήλωσε ο επιθεωρητής Μάικ Μπους. «Η αστυνομία πρέπει να διασφαλίσει ότι τα μέλη της είναι εξοπλισμένα και σε θέση να φέρουν σε πέρας τον ρόλο τους με ασφάλεια και να διασφαλίσουν ότι οι κοινότητές μας είναι και νιώθουν ασφαλείς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους με τα κατάλληλα εργαλεία, ικανότητες και γνώσεις προκειμένου να μπορέσουν να δράσουν ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο ίδιος.

Πλέον η αστυνομία θα φέρει όπλα σε τρεις περιοχές, μεταξύ των οποίων το Κράιστσερτς. «Θα παρακολουθήσουμε στενά τη δοκιμή αυτών των νέων ομάδων και αυτό δεν σημαίνει ότι ο κανόνας για την αστυνομία θα είναι πλέον να φέρει όπλα», τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Στιούαρτ Νας. Οι δύο αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Μπρέντον Τάραντ, δράστη του μακελειού στο Κράιστσερτς, έφεραν όπλα. Μόλις είχαν συμμετάσχει σε εκπαίδευση για το πώς να αντιμετωπίσουν ένοπλους δράστες.

Οι δύο αστυνομικοί αυτοί, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά, έλαβαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα παράσημο ανδρείας από την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ονδούρα και Ουγκάντα συμφώνησαν με Τραμπ να δεχτούν μετανάστες που απελαύνονται από ΗΠΑ

Διεθνή / Ονδούρα και Ουγκάντα συμφώνησαν με Τραμπ να δεχτούν μετανάστες που απελαύνονται από ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ κλείνουν συμφωνίες με Ουγκάντα και Ονδούρα για την επαναπροώθηση μεταναστών, ενώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν για κινδύνους και παραβίαση διεθνούς δικαίου
LIFO NEWSROOM
Πολωνία: Πολίτες επιλέγουν καλοκαιρινή στρατιωτική εκπαίδευση υπό τον φόβο του Πούτιν

Διεθνή / Πολωνία: Πολίτες επιλέγουν καλοκαιρινή στρατιωτική εκπαίδευση υπό τον φόβο του Πούτιν

Στην Πολωνία, πολίτες συμμετέχουν σε στρατιωτικά καλοκαιρινά camps και εθελοντικά προγράμματα για να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση του στρατού απέναντι σε ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Σάλος στην Τσεχία: Bουλευτής του Μπάμπις ήθελε να προσλάβει δολοφόνο για τον σκύλο της συντρόφου του πρώην της

Διεθνή / Τσεχία: Bουλευτής του Μπάμπις ήθελε να προσλάβει δολοφόνο για τον σκύλο της συντρόφου του πρώην της

Ο Τσέχος πολιτικός Αντρέι Μπάμπις αντιδρά σε σκάνδαλο βουλευτού που φέρεται να σχεδίαζε να σκοτώσει τον σκύλο της νέας συντρόφου του πρώην συζύγου της, χρησιμοποιώντας δημόσια εμφάνιση με σκύλους για να κερδίσει τις εκλογές
LIFO NEWSROOM
Η μάχη της Συρίας κατά του Captagon: Η πτώση της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Ασάντ

Διεθνή / Η μάχη της Συρίας κατά του Captagon: Η πτώση της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Άσαντ

Από την πλημμύρα του Captagon υπό τον Άσαντ έως τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών του νέου προέδρου Σάραα – η Συρία προσπαθεί να ξεριζώσει το εμπόριο που έχει στοιχειώσει τη χώρα για δεκαετίες
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Ειδικοί στα θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναλύουν την κατάσταση - «Το ρήγμα είναι βαθύ, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή αν δεν κάνει την πρώτη κίνηση ο πρίγκιπας Χάρι και ζητήσει συγγνώμη»
LIFO NEWSROOM