Νέα Ζηλανδία: Απαγορεύει τις εξαγωγές ζώντων ζώων από θαλάσσης

Αγελάδες στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
Φωτ: Nareeta Martin on Unsplash
0

Η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσε σήμερα την εξαγωγή ζώντων ζώων δια θαλάσσης από τον Απρίλιο του 2023 επικαλούμενη την ευημερία τους με μια απόφαση που θα επηρεάσει τους βασικούς εμπορικούς της εταίρους, περιλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Κίνας.

Η απαγόρευση είχε προαναγγελθεί και επιβάλλεται μετά τη βύθιση το 2020 ενός πλοίου στα ανοιχτά της Ιαπωνίας, το οποίο είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας με περίπου 6.000 αγελάδες και 43 μέλη πληρώματος.

Ο υπουργός Γεωργίας Ντέμιαν Ο΄Κόνορ δήλωσε ότι η νομοθεσία που απαγορεύει τις εξαγωγές θα προστατεύσει τη φήμη της Νέας Ζηλανδίας ως ενός παγκόσμιου ηγέτη σχετικά με τις προδιαγραφές για την ευημερία των ζώων.

«Αυτό το νομοσχέδιο ενισχύει τη φήμη της Νέας Ζηλανδίας ως ενός ασφαλούς και ηθικού παραγωγού προϊόντων διατροφής υψηλής ποιότητας», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι θα είναι μικρός ο αντίκτυπος στις εξαγωγές.

Οι εξαγωγές ζώντων ζώων δια θαλάσσης αντιστοιχούν στο 0,2% περίπου των εσόδων, ύψους περίπου 33,58 εκατομμυρίων δολαρίων, τον χρόνο από το 2015 ως το 2019.

Η εξαγωγή ζώντων ζώων αεροπορικώς θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM