Νέα υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου πάνω από την Κανδελιούσσα - Για δεύτερη φορά φέτος

Νέα υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου πάνω από την Κανδελιούσσα - Για δεύτερη φορά φέτος	Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Anadolu
0

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, το απόγευμα, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου, στις 17:51 μ.μ. στα 19.000 πόδια.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του έτους που τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πετά πάνω από την Κανδελιούσσα. Στις 3 Ιανουαρίου είχε πετάξει στα 19.000 πόδια στις 14:48 μ.μ.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, εκτός από το συγκεκριμένο τουρκικό UAV, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης 1 ζεύγος τουρκικών F-16, 1 ζεύγος τουρκικών F-4, 4 τουρκικά ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη ATR-72 και 1 CN-235 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και άλλο ενα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

Καταγράφηκαν συνολικά 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 6 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου (η μία ήταν η υπέρπτηση στην Κανδελιούσσα) σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV πτητικά μέσα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Διεθνή / Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Στην Κολκάτα της Ινδίας, το εργαστήριο του Subimal Das κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα νεκρών σε φυσικό μέγεθος για οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν ένα απτό ίχνος των αγαπημένων τους μέσα στο σπίτι.
THE LIFO TEAM