Νέα Υόρκη: Άνδρας άνοιξε πυρ έξω από καθεδρικό φωνάζοντας «σκοτώστε με» - Τον πυροβόλησαν θανάσιμα αστυνομικοί

Νέα Υόρκη: Άνδρας άνοιξε πυρ έξω από καθεδρικό φωνάζοντας «σκοτώστε με» - Τον πυροβόλησαν θανάσιμα αστυνομικοί Facebook Twitter
EPA
0

Ένας άνδρας σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών της Νέας Υόρκης χθες Κυριακή, αφού άρχισε να πυροβολεί με δυο πιστόλια έξω από καθεδρικό ναό στην αμερικανική μητρόπολη.

Ο ένοπλος, κατά τα φαινόμενα δεν στόχευε κανέναν και άνοιξε πυρ σε τυχαίες κατευθύνσεις, λίγη ώρα αφότου χορωδία είχε ψάλει χριστουγεννιάτικους ύμνους. Ο άνδρας φώναζε όσο «άδειαζε» τα όπλα του «ρίξτε μου», «σκοτώστε με».

Ουδείς άλλος τραυματίστηκε από τα πυρά μπροστά στον καθεδρικό ναό St John the Divine στο Μανχάταν, δήλωσε ο Ντέρμοτ Σι, διευθυντής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.


Τρεις αστυνομικοί οι οποίοι επενέβησαν στο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του άνδρα (τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα) περίπου δεκαπέντε φορές. Τον πέτυχαν τουλάχιστον μία φορά στο κεφάλι, όπως παραδέχθηκε ο Σι.
Η αστυνομία ανέσυρε τα δύο πιστόλια και σακίδιο πλάτης που φόραγε ο άνδρας, που περιείχε ένα δοχείο με καύσιμο, σχοινιά, καλώδια και μαχαίρια.


Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης είχε δηλώσει νωρίτερα πως αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων όταν ο άνδρας άρχισε να ρίχνει, περίπου δεκαπέντε λεπτά αφού είχαν τελειώσει οι ψαλμοί της χορωδίας και ενώ ακόμη ο κόσμος που είχε μαζευτεί για να τους ακούσει — μερικές εκατοντάδες άνθρωποι — έφευγε. Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο άνδρας έριξε «εναντίον αστυνομικών», κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από αυτόπτες μάρτυρες.


Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρούσα περιέγραφε αργότερα: «άκουσα δύο ή τρεις εκπυρσοκροτήσεις [...] κοίταξα προς τα πάνω και είδα, πιθανόν σε απόσταση δέκα μέτρων από εμένα, στα σκαλιά, έναν τύπο που έριχνε. Έβλεπα λάμψεις να βγαίνουν από το όπλο. Έψαξα κάποιο σημείο για να καλυφθώ και να γλιτώσω».

Σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας, αστυνομικοί, που είχαν καλυφθεί, διέταξαν τον άνδρα να ρίξει τα όπλα του στο έδαφος, χωρίς να εισακουστούν, προτού ανοίξουν πυρ.


Φωτογραφίες που τράβηξε εικονίζουν τον άνδρα με μαύρο χειμωνιάτικο παλτό, λευκό καπελάκι του μπέιζμπολ και μάσκα με τα χρώματα της Δομινικανής Δημοκρατίας, καθώς κραδαίνει δυο πιστόλια, ένα σε κάθε χέρι. Ο ύποπτος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής σε κρίσιμη κατάσταση. Αργότερα, ο Σι ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως υπέκυψε.

Με πληροφορίες από AFP/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM
NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της NASA στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM