Nέα συνθήκη ασφαλείας με την ΕΕ μετά το Brexit, προτείνει το Λονδίνο

Nέα συνθήκη ασφαλείας με την ΕΕ μετά το Brexit, προτείνει το Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η Βρετανία αναμένεται σήμερα να υπογράψει νέα συνθήκη ασφαλείας με την ΕΕ μετά το Brexit ώστε να ενισχύσει τη συνεργασία τους προκειμένου να αποτρέψει τις "όλο και αυξανόμενες και όλο και συχνότερες διασυνοριακές απειλές".

 

Στο έκτο αυτό έγγραφο προσανατολισμού το Λονδίνο εκθέτει την οπτική του για τους δεσμούς με την ΕΕ μετά την αποχώρησή του από το μπλοκ τον Μάρτιο 2019. Σε αυτό θα αναφέρεται ότι η νέα συνθήκη θα "υποστηρίζεται από τις κοινές μας αξίες και θα πρέπει να διασφαλίζει ότι η συνεργασία μας έχει την δυνατότητα να ανταποκρίνεται άμεσα στις απειλές που αντιμετωπίζουμε, οι οποίες αλλάζουν διαρκώς".

 

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή στον υπόγειο του Λονδίνου με 30 τραυματίες, την πέμπτη μεγάλη επίθεση στη χώρα αυτή τη χρονιά.

 

"Ήδη έχουμε στενή συνεργασία με την ΕΕ σε ζητήματα ασφαλείας και είναι προς το συμφέρον και των δύο μας να βρούμε τρόπους να την διατηρήσουμε", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέβις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM