Μέλος του πληρώματος σε ένα κρουαζιερόπλοιο στον Ειρηνικό βρέθηκε θετικό σε κορωνοϊό, σύμφωνα με τοπικές αναφορές από τη Γαλλική Πολυνησία.

 

Οι επιβάτες κλήθηκαν να παραμείνουν στις καμπίνες τους καθώς το πλοίο επέστρεψε στο Papeete στο νησί της Ταϊτής, όπου αναμένεται να εξεταστούν και οι υπόλοιποι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου.

 

Η βιομηχανία της κρουαζιέρας βάλλεται από την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου καθώς έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πανδημίας. Χιλιάδες επιβάτες εκτέθηκαν νωρίτερα φέτος καθώς τα πλοία επλήγησαν από τον κορωνοίό.

 

Το κρουαζιερόπλοιο έπλεε ανάμεσα στα νησιά Μπόρα Μπόρα και Ρανγκιρόα όταν εντοπίστηκε το κρούσμα.

 

Την ίδια ώρα η νορβηγική εταιρία κρουαζιέρας Hurtigruten σταματά τις λεγόμενες κρουαζιέρες εξερεύνησης και περιπέτειας μέχρι νεοτέρας ύστερα από την εμφάνιση κρούσματος COVID-19 σε ένα από τα πλοία της την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

 

Τουλάχιστον 40 επιβάτες αλλά και μέλη του πληρώματος από το κρουαζιερόπλοιο Roald Amundsen έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση αξιωματούχων των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

 

«Μια πρώτη αξιολόγηση έδειξε ότι κατέρρευσαν αρκετές από τις εσωτερικές μας διαδικασίες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Σκγέλνταμ σε ανακοίνωση.

 

«Η δική μας αποτυχία, καθώς η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων διεθνών, μας οδήγησαν στο να σταματήσουν όλες τις κρουαζιέρες 'expedition' σε νορβηγικά και διεθνή ύδατα», ανέφερε.

 

Σύμφωνα με την εταιρία, οι ξεχωριστές δραστηριότητες της Hurtigruten μεταφοράς προϊόντων και επιβατών σε νορβηγικά λιμάνια θα συνεχιστούν.

 

Το Roald Amundsen ήταν προγραμματισμένο να κάνει τον γύρο των βρετανικών νησιών τον Σεπτέμβριο, δένοντας σε διάφορα λιμάνια στην Αγγλία και τη Σκωτία.

 

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά τέσσερα μέλη του πληρώματος του Roald Amundsen εισήχθησαν στο νοσοκομείο την Παρασκευή, όταν το πλοίο έφθασε στο λιμάνι του Τρόμσο, και αργότερα διαγνώστηκαν με κορωνοϊό. Τα πρώτα τεστ έδειξαν πως άλλα 32 από τα 158 μέλη του προσωπικού είχαν επίσης μολυνθεί.

 

Ενώ το πλήρωμα τέθηκε σε καραντίνα πάνω στο πλοίο, οι 178 επιβάτες που έφθασαν την Παρασκευή επιτράπηκε να αποβιβαστούν προτού διαγνωστούν με την ασθένεια, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια πολύπλοκη επιχείρηση εντοπισμού τους ώστε να περιοριστεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη διάδοση.

 

Με πληροφορίες του BBC/Reuters/ΑΠΕ