Νέα επίθεση του Τραμπ στον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς

Νέα επίθεση του Τραμπ στον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς Facebook Twitter
0

Νέα πυρά εξαπέλυσε, σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς που, στο παρελθόν, αποτέλεσε προσωπική του επιλογή για τον υπουργικό θώκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζει «επαίσχυντη» τη διαδικασία που επέλεξε ο Σέσιονς, για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο κατάχρησης εξουσίας από τις αμερικανικές αρχές, στις παρακολουθήσεις πολιτών.


«Γιατί ο Τζεφ Σέσιονς ζήτησε από τον γενικό επιθεωρητή να ερευνήσει το ενδεχόμενο καταχρήσεων που συνδέονται με τον Fisa;» (σ.σ νόμος περί κατασκοπείας ξένων κρατών- Foreign Intelligence Surveillance Act, ή FISA), διερωτήθηκε ο Τραμπ, σε μήνυμά του στο Twitter, αναφερόμενος στο νόμο που καθορίζει λεπτομερώς τις συνθήκες υπό τις οποίες ένα πρόσωπο μπορεί να τεθεί υπό παρακολούθηση.


«Δεν έχει την εξουσία να ασκεί διώξεις» είπε ο μεγιστάνας.

«Ο γενικός επιθεωρητής δεν διορίστηκε από τον Ομπάμα; Γιατί δεν απευθύνθηκε στους εισαγγελείς τους υπουργείου Δικαιοσύνης; ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΣ!» συμπλήρωσε ο Τραμπ.


Ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε κατά του Σέσιονς διότι ανέθεσε την έρευνα για τις πιθανές καταχρήσεις εκ μέρους των αμερικανικών αρχών στις παρακολουθήσεις στον γενικό επιθεωρητή Μάικλ Χόροβιτζ και όχι σε εισαγγελείς.

Ο Χόροβιτζ ορκίστηκε στην θέση αυτή τον Απρίλιο του 2012, κατά τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM