Νέα επίθεση του Τραμπ στον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς

Νέα επίθεση του Τραμπ στον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς Facebook Twitter
0

Νέα πυρά εξαπέλυσε, σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς που, στο παρελθόν, αποτέλεσε προσωπική του επιλογή για τον υπουργικό θώκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζει «επαίσχυντη» τη διαδικασία που επέλεξε ο Σέσιονς, για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο κατάχρησης εξουσίας από τις αμερικανικές αρχές, στις παρακολουθήσεις πολιτών.


«Γιατί ο Τζεφ Σέσιονς ζήτησε από τον γενικό επιθεωρητή να ερευνήσει το ενδεχόμενο καταχρήσεων που συνδέονται με τον Fisa;» (σ.σ νόμος περί κατασκοπείας ξένων κρατών- Foreign Intelligence Surveillance Act, ή FISA), διερωτήθηκε ο Τραμπ, σε μήνυμά του στο Twitter, αναφερόμενος στο νόμο που καθορίζει λεπτομερώς τις συνθήκες υπό τις οποίες ένα πρόσωπο μπορεί να τεθεί υπό παρακολούθηση.


«Δεν έχει την εξουσία να ασκεί διώξεις» είπε ο μεγιστάνας.

«Ο γενικός επιθεωρητής δεν διορίστηκε από τον Ομπάμα; Γιατί δεν απευθύνθηκε στους εισαγγελείς τους υπουργείου Δικαιοσύνης; ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΣ!» συμπλήρωσε ο Τραμπ.


Ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε κατά του Σέσιονς διότι ανέθεσε την έρευνα για τις πιθανές καταχρήσεις εκ μέρους των αμερικανικών αρχών στις παρακολουθήσεις στον γενικό επιθεωρητή Μάικλ Χόροβιτζ και όχι σε εισαγγελείς.

Ο Χόροβιτζ ορκίστηκε στην θέση αυτή τον Απρίλιο του 2012, κατά τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ