NBC: Απρόθυμος ο Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S - 400

NBC: Απρόθυμος ο Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S - 400 Facebook Twitter
1

Aπρόθυμος εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών S-400, μεταδίδει το NBC.

Σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να πείσει Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να του δώσουν περιθώριο ελιγμών στην απάντηση που θα δώσει η Ουάσινγκτον στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει κυρώσεις ενάντια στην Άγκυρα, ανέφερε το αμερικάνικο δίκτυο, επικαλούμενο παρευρισκομένους στη συνάντηση αυτή.

Σύμφωνα με το NBC, ο Τραμπ ζήτησε να έχει μια «ευελιξία» για την απάντηση της Ουάσινγκτον στην απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην αγορά των εν λόγω οπλικών συστημάτων και επιχειρηματολόγησε ενάντια στην επιβολή ανταποδοτικών μέτρων αυτή τη στιγμή.

Το αμερικανικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τόνισε στους γερουσιαστές ότι πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχέση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίτευξη μιας λύσης που θα χαλιναγωγήσουν καλύτερα την Τουρκία, από ό,τι θα γινόταν με την επιβολή μέτρων.

Στους 45 Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές που συμμετείχαν στη συνάντηση η οποία κράτσε  περίπου 70 λεπτά ήταν μεταξύ άλλων οι Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο Τεντ Κρουζ, ο Μιτς Μακόνελ, ο Ραντ Πολ, ο Μάρκο Ρούμπιο και ο Τοντ Γιανγκ.

Η Washington Post σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι ο Τραμπ πρότεινε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αντί για επιβολή κυρώσεων, πρόταση με την οποία διαφωνεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας γερουσιαστής Τζέιμς Ρις. Ένα βοηθητικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών είπε στο CNN ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ίσως έχει κάποιο περιθώριο ελιγμών με δεδομένο ότι θα χρειαστούν μήνες για την πλήρη παράδοση των S-400 από την Ρωσία στην Τουρκία.

Η αμερικανική νομοθεσία Περί Αντιμετώπισης Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act -- CAATSA), προβλέπει τιμωρητικά μέτρα ενάντια στην Άγκυρα για την αγορά των S-400.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΚΟΥΒΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Τραμπ: Αποκαλεί την Κούβα «αποτυχημένο κράτος» και εντείνει την πίεση προς την Ουκρανία

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπογραμμίζουν την στρατηγική των ΗΠΑ να πιέσουν για συμφωνίες και στα τρία μέτωπα -Ουκρανία, Κούβα και Ιράν- εν μέσω έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και στρατιωτικής έντασης
THE LIFO TEAM
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βατικανό: Η Θεία Λειτουργία θα μεταφραστεί σε 60 γλώσσες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Βατικανό θα προσφέρει για πρώτη φορά ζωντανές μεταφράσεις της Θείας Λειτουργίας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους πιστούς να παρακολουθούν την λειτουργία σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητών τηλεφώνων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ακόμη μια είδηση που επιβεβαιώνει πως ο ικανότατος και αποτελεσματικότατος Ερντογάν ξέρει πολύ καλά τι θέλει, πώς να το πετύχει και μέχρι πού τον παίρνει να ελιχθεί διπλωματικά, στρατιωτικά και πολιτικά εντός κι εκτός Τουρκίας.Όσο αναλογίζομαι ποιους «αναδείξαμε» για πρωθυπουργούς από το 2003 που ασκεί εξουσία…