NBC: Απρόθυμος ο Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S - 400

NBC: Απρόθυμος ο Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S - 400 Facebook Twitter
1

Aπρόθυμος εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών S-400, μεταδίδει το NBC.

Σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να πείσει Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να του δώσουν περιθώριο ελιγμών στην απάντηση που θα δώσει η Ουάσινγκτον στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει κυρώσεις ενάντια στην Άγκυρα, ανέφερε το αμερικάνικο δίκτυο, επικαλούμενο παρευρισκομένους στη συνάντηση αυτή.

Σύμφωνα με το NBC, ο Τραμπ ζήτησε να έχει μια «ευελιξία» για την απάντηση της Ουάσινγκτον στην απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην αγορά των εν λόγω οπλικών συστημάτων και επιχειρηματολόγησε ενάντια στην επιβολή ανταποδοτικών μέτρων αυτή τη στιγμή.

Το αμερικανικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τόνισε στους γερουσιαστές ότι πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχέση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίτευξη μιας λύσης που θα χαλιναγωγήσουν καλύτερα την Τουρκία, από ό,τι θα γινόταν με την επιβολή μέτρων.

Στους 45 Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές που συμμετείχαν στη συνάντηση η οποία κράτσε  περίπου 70 λεπτά ήταν μεταξύ άλλων οι Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο Τεντ Κρουζ, ο Μιτς Μακόνελ, ο Ραντ Πολ, ο Μάρκο Ρούμπιο και ο Τοντ Γιανγκ.

Η Washington Post σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι ο Τραμπ πρότεινε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αντί για επιβολή κυρώσεων, πρόταση με την οποία διαφωνεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας γερουσιαστής Τζέιμς Ρις. Ένα βοηθητικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών είπε στο CNN ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ίσως έχει κάποιο περιθώριο ελιγμών με δεδομένο ότι θα χρειαστούν μήνες για την πλήρη παράδοση των S-400 από την Ρωσία στην Τουρκία.

Η αμερικανική νομοθεσία Περί Αντιμετώπισης Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act -- CAATSA), προβλέπει τιμωρητικά μέτρα ενάντια στην Άγκυρα για την αγορά των S-400.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ακόμη μια είδηση που επιβεβαιώνει πως ο ικανότατος και αποτελεσματικότατος Ερντογάν ξέρει πολύ καλά τι θέλει, πώς να το πετύχει και μέχρι πού τον παίρνει να ελιχθεί διπλωματικά, στρατιωτικά και πολιτικά εντός κι εκτός Τουρκίας.Όσο αναλογίζομαι ποιους «αναδείξαμε» για πρωθυπουργούς από το 2003 που ασκεί εξουσία…