Ναυάγιο με μετανάστες στη Λιβύη: Αναφορές για τουλάχιστον 100 αγνοούμενους

Ναυάγιο με μετανάστες στη Λιβύη: Αναφορές για τουλάχιστον 100 αγνοούμενους Facebook Twitter
Φωτό αρχείου/ EPA
0

Περισσότεροι από 100 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

«Η χειρότερη τραγωδία στη Μεσόγειο φέτος μόλις συνέβη» έγραψε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι, σε μήνυμά του στο Twitter.

«Το ναυάγιο συνέβη στο ανοικτά των ακτών της λιβυκής πόλης Χομς», σε απόσταση 120 χλμ ανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάφα Μσέχλι, υπεύθυνη επικοινωνιών στο γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ίδια, 145 μετανάστες διασώθηκαν από τη λιβυκή ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν στη Χομς. Ορισμένοι επιζώντες περιέγραψαν πως η βάρκα τους ανετράπη, ενώ επέβαιναν σε αυτή περίπου 150 μετανάστες, σύμφωνα με την ίδια.

Όμως, σύμφωνα με τον ναύαρχο Αγιούμπ Κάσεμ, τον εκπρόσωπο τύπου του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης, «134 μετανάστες διασώθηκαν και ένα πτώμα περισυνελέγη, την ώρα που 115 μετανάστες θεωρούνται αγνοούμενοι».

«Μια ξύλινη βάρκα όπου επέβαιναν 250 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, ναυάγησε 5 ναυτικά μίλια από τις ακτές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων» διευκρίνισε ο Κάσεμ σε ένα δελτίο τύπου προς το AFP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM