Nάπολη: Παραλίγο να πέσει και δεύτερη καμπίνα τελεφερίκ - Πώς έγινε το δυστύχημα με τους 4 νεκρούς

Nάπολη: Παραλίγο να πέσει και δεύτερη καμπίνα τελεφερίκ - Πώς έγινε το δυστύχημα με τους 4 νεκρούς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά την Πέμπτη, όταν τελεφερίκ συνετρίβη κοντά στη Νάπολη, στο νότιο τμήμα της Ιταλίας. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διαδρομή μεταξύ της πόλης Castellammare di Stabia και του Monte Faito, μιας δημοφιλούς τουριστικής κορυφής με θέα στον Βεζούβιο και τον κόλπο της Νάπολης.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, το τελεφερίκ συνετρίβη όταν κόπηκε το βασικό καλώδιο στήριξης. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται ένας Ιταλός χειριστής και τρεις τουρίστες – δύο Βρετανοί και ένας Ισραηλινός. Ένας ακόμη Ισραηλινός τουρίστας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νάπολης.

Την ώρα του δυστυχήματος, μια δεύτερη καμπίνα βρισκόταν σε λειτουργία και σταμάτησε εγκαίρως, χάρη στο σύστημα φρένων ασφαλείας. Από την καμπίνα αυτή διασώθηκαν εννέα επιβάτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με ειδικούς ιμάντες από δυνάμεις της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Οι τοπικές εισαγγελικές αρχές στην Torre Annunziata διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Παράγοντες όπως η ομίχλη και οι ισχυροί άνεμοι φαίνεται να δυσχέραναν την επιχείρηση διάσωσης, ενώ εγείρονται ερωτήματα για την κατάσταση συντήρησης του τελεφερίκ.

Ο πρόεδρος της εταιρείας δημόσιων μεταφορών EAV που διαχειρίζεται τη γραμμή, Ουμπέρτο Ντε Γκρεγκόριο, έκανε λόγο για «αδιανόητη τραγωδία» και υποστήριξε ότι όλες οι προβλεπόμενες δοκιμές ασφαλείας είχαν ολοκληρωθεί πριν την επαναλειτουργία της γραμμής για τη θερινή περίοδο.

Το δυστύχημα ξυπνά μνήμες από το 2021, όταν 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παρόμοιο ατύχημα με τελεφερίκ στη βόρεια Ιταλία, στην περιοχή της λίμνης Ματζιόρε.

Η τραγωδία στο Monte Faito φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των εναέριων μεταφορών στην Ιταλία, με τις αρχές να αναμένονται να εντείνουν τους ελέγχους σε αντίστοιχες υποδομές σε όλη τη χώρα.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM