Nάπολη: Παραλίγο να πέσει και δεύτερη καμπίνα τελεφερίκ - Πώς έγινε το δυστύχημα με τους 4 νεκρούς

Nάπολη: Παραλίγο να πέσει και δεύτερη καμπίνα τελεφερίκ - Πώς έγινε το δυστύχημα με τους 4 νεκρούς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά την Πέμπτη, όταν τελεφερίκ συνετρίβη κοντά στη Νάπολη, στο νότιο τμήμα της Ιταλίας. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διαδρομή μεταξύ της πόλης Castellammare di Stabia και του Monte Faito, μιας δημοφιλούς τουριστικής κορυφής με θέα στον Βεζούβιο και τον κόλπο της Νάπολης.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, το τελεφερίκ συνετρίβη όταν κόπηκε το βασικό καλώδιο στήριξης. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται ένας Ιταλός χειριστής και τρεις τουρίστες – δύο Βρετανοί και ένας Ισραηλινός. Ένας ακόμη Ισραηλινός τουρίστας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νάπολης.

Την ώρα του δυστυχήματος, μια δεύτερη καμπίνα βρισκόταν σε λειτουργία και σταμάτησε εγκαίρως, χάρη στο σύστημα φρένων ασφαλείας. Από την καμπίνα αυτή διασώθηκαν εννέα επιβάτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με ειδικούς ιμάντες από δυνάμεις της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Οι τοπικές εισαγγελικές αρχές στην Torre Annunziata διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Παράγοντες όπως η ομίχλη και οι ισχυροί άνεμοι φαίνεται να δυσχέραναν την επιχείρηση διάσωσης, ενώ εγείρονται ερωτήματα για την κατάσταση συντήρησης του τελεφερίκ.

Ο πρόεδρος της εταιρείας δημόσιων μεταφορών EAV που διαχειρίζεται τη γραμμή, Ουμπέρτο Ντε Γκρεγκόριο, έκανε λόγο για «αδιανόητη τραγωδία» και υποστήριξε ότι όλες οι προβλεπόμενες δοκιμές ασφαλείας είχαν ολοκληρωθεί πριν την επαναλειτουργία της γραμμής για τη θερινή περίοδο.

Το δυστύχημα ξυπνά μνήμες από το 2021, όταν 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παρόμοιο ατύχημα με τελεφερίκ στη βόρεια Ιταλία, στην περιοχή της λίμνης Ματζιόρε.

Η τραγωδία στο Monte Faito φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των εναέριων μεταφορών στην Ιταλία, με τις αρχές να αναμένονται να εντείνουν τους ελέγχους σε αντίστοιχες υποδομές σε όλη τη χώρα.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Διεθνή / Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν ιστορική αύξηση στις αμυντικές δαπάνες, με στόχο το 5% του ΑΕΠ έως το 2032, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις Τραμπ. Όλες οι εξελίξεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Χάγη
LIFO NEWSROOM
Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM
«Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» δηλώνουν οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

Διεθνή / «Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» λένε οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

«Η διαπίστωση ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχει πρόθεση να διαπράξει γενοκτονία», εξήγησαν οι δικηγόροι στο Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Διεθνή / Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για την παρουσία Πούτιν - Στα ΗΑΕ θα ταξιδέψει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «απαράδεκτες» και «ντροπιαστικές», υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική κρίση με την έλλειψη νερού, φαρμάκων και ιατρικής πρόσβασης στη Γάζα
LIFO NEWSROOM