Να οδηγηθεί το Ισραήλ ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζητά ο Αραβικός Σύνδεσμος

Να οδηγηθεί το Ισραήλ ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζητά ο Αραβικός Σύνδεσμος Facebook Twitter
EPA/MOHAMMED SABER
0

O Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε σήμερα από τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) να ξεκινήσει αμέσως έρευνα για «τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής» εναντίον των Παλαιστινίων.

«Το Ισραήλ είναι μια καταπιεστική και δολοφονική οντότητα και οι πολιτικοί και ο στρατός του πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», αναφέρει ο Αμζάντ Σαμούτ, πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παναραβικού οργανισμού σε ανακοίνωσή του.

Σχεδόν 60 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν χθες από ισραηλινά πυρά και 2.500 ακόμη τραυματίστηκαν κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα.

Το κάλεσμα του Αραβικού Συνδέσμου έρχεται μια μέρα πριν από την έκτακτη σύγκληση του εν λόγω οργανισμού για την «παράνομη» απόφαση της Ουάσινγκτον να μεταφέρει στην Ιερουσαλήμ την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM