Να εκδώσει τον αδελφό του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ζήτησε από τη Λιβύη η Βρετανία

Να εκδώσει τον αδελφό του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ζήτησε από τη Λιβύη η Βρετανία Facebook Twitter
0

Η βρετανική αστυνομία που ερευνά την τρομοκρατική επίθεση του Μαΐου στο Μάντσεστερ, από την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει ζητήσει από τη Λιβύη να εκδώσει τον αδελφό του δράστη.


Ο βομβιστής αυτοκτονίας Σάλμαν Αμπέντι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μετά το τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ. Μεταξύ των 22 νεκρών είναι και επτά παιδιά, ενώ περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται.


Ο Αμπέντι, ένας 22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής, είχε μεταβεί στη χώρα καταγωγής του πριν εξαπολύσει την επίθεση αυτή. Η αστυνομία του Γκραντ Μάντσεστερ ανακοίνωσε χθες ότι έχει πλέον αρκετά στοιχεία για να ζητήσει και να λάβει ένταλμα σύλληψης εναντίον του αδελφού του, του Χάσεμ Αμπέντι.


«Ο Χάσεμ Αμπέντι κρατείται αυτή τη στιγμή στη Λιβύη και η εισαγγελία ζήτησε την έκδοσή του», επεσήμανε ο Ρας Τζάκσον, διοικητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βορειοδυτικής Αγγλίας.


Μετά την επίθεση, μια φωτογραφία του Χάσεμ Αμπέντι που τραβήχτηκε μετά τη σύλληψή του αναρτήθηκε στο Facebook από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Λιβύης.


«Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι έχει επίσης συλληφθεί», επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο Άχμεντ μπιν Σάλεμ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης.


Η αστυνομία του Μάντσεστερ δεν διευκρίνισε αν οι δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση μετά τη σύλληψή τους τον Μάιο ή αν αφέθηκαν ελεύθεροι και συνελήφθησαν ξανά. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM