Μυστήριο στην Καλιφόρνια: Βρέθηκε μουμιοποιημένο πτώμα μεταξύ δύο τοίχων σε άδειο συνεδριακό κέντρο

Μυστήριο στην Καλιφόρνια: Βρέθηκε μουμιοποιημένο πτώμα μεταξύ δύο τοίχων σε άδειο συνεδριακό κέντρο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Η μακάβρια ανακάλυψη ενός μουμιοποιημένου πτώματος ανάμεσα στους τοίχους ενός ιστορικού συνεδριακού κέντρου στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, πυροδότησε επείγουσα έρευνα για την ταυτότητα του νεκρού και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στο σημείο. 


Το πτώμα βρήκαν οι εργάτες κατασκευαστικής εταιρείας το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης του συνεδριακού κέντρου Henry J Kaiser, ενός κτηρίου 100 και πλέον χρόνων, στο κέντρο της πόλης. 


Ελάχιστα είναι γνωστά για το άτομο, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές φαίνεται να είναι άνδρας βάσει ανατομίας και οστικής δομής, ή το πώς διατηρήθηκε ανάμεσα σε δύο τοίχους ενός κτηρίου που ήταν για χρόνια άδειο


Βάσει της κατάστασης αποσύνθεσης, οι αρμόδιοι εκτιμούν πως το πτώμα βρίσκεται εκεί από τρία έως πέντε χρόνια


Το σημείο όπου βρέθηκε ήταν πλάτους μόλις 38 εκατοστών, σύμφωνα με την Αστυνομία του Όκλαντ. «Τα σημαδια και το βιολογικό υλικό στην κορυφή του ανοίγματος υποδεικνύουν πως το θύμα ίσως πέθανε κοντά στην κορυφή και με το πέρασμα του χρόνου το σώμα του σταδιακά αποσυντίθετο και γλιστρούσε στο στενό σημείο μεταξύ των τοίχων» εκτίμησε ο υπαστυνόμος Φρέντερικ Σέιβις. 


Η έρευνα και η ιατροδικαστική εξέταση για τη διάλυση του μυστηρίου συνεχίζονται, με τον ιατροδικαστή να βασίζεται στο οδοντιατρικό ιστορικό και ενδεχομένως στα δαχτυλικά αποτυπώματα για την ταυτοποίηση του ατόμου. 

Αρχικά, οι αρχές έκαναν λόγο έκαναν λόγο για πιθανή ανθρωποκτονία, ωστόσο σ'αυτή τη φάση της έρευνας θεωρούν πιθανότερο το ενδεχόμενο του δυστυχήματος

«Δεν υπάρχει προφανές ή αφύσικο τραύμα που να υποδεικνύει δολοφονική ενέργεια. Ο τραγικός αυτός θάνατος είναι πιθανότερο να προκλήθηκε από ατύχημα λόγω ασφυξίας από την πίεση σε μικρό χώρο» εκτιμά ο Σέιβις. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ