Το μυστήριο με τη δολοφονία ζευγαριού δισεκατομμυριούχων- 5 χρόνια μετά, τα παιδιά τους δίνουν αμοιβή 35 εκατ.$

Ο Μπάρι Σέρμαν Facebook Twitter
Ο Μπάρι Σέρμαν (Φωτ.: Getty Images)
0

Ο θάνατος των Καναδών δισεκατομμυριούχων Μπάρι και Χάνεϊ Σέρμαν ήταν ένα μυστήριο από την αρχή. Τώρα, πέντε χρόνια μετά, τα παιδιά τους προσφέρουν 35 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην πρώτη σύλληψη για τη διπλή δολοφονία

Στις 15 Δεκεμβρίου 2017, ένας μεσίτης που έκανε ξενάγηση στην έπαυλη του ζευγαριού, στο Τορόντο, εντόπισε τα πτώματά τους. Ήταν ντυμένοι, δίπλα στην εσωτερική πισίνα, στο υπόγειο. Κάθονταν δίπλα- δίπλα, οι ζώνες τους ήταν τυλιγμένες γύρω από τους λαιμούς τους και περασμένες από το κιγκλίδωμα της πισίνας. 

Ο Μπάρι Σέρμαν ήταν 75 ετών και η σύζυγός του 70. Κανένας από τους φίλους τους ή τους συνεργάτες τους δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί τους τις προηγούμενες δύο ημέρες, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης στο σπίτι. 

Η αστυνομία χαρακτήρισε ύποπτους τους θανάτους τους και άρχισαν να κυκλοφορούν θεωρίες για το ποιος μπορεί να ήθελε να δολοφονήσει ένα από τα πλουσιότερα ζευγάρια του Καναδά: τον ιδρυτή της φαρμακευτικής εταιρείας Apotex και της συζύγου του, που ασχολούνταν με φιλανθρωπίες. 

Ο Μπάρι Σέρμαν ίδρυσε την Apotex το 1974 και την μετέτρεψε σε παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία. Είχε δωρίσει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όταν βρέθηκε νεκρός, το Forbes εκτιμούσε την περιουσία του σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια

Αύξησαν την αμοιβή 

Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για τη διπλή δολοφονία. Αυτή την εβδομάδα, που συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια, ο γιος τους ανακοίνωσε ότι προσφέρονται άλλα 25 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σύλληψη. Πλέον, η αμοιβή ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια

«Αυτή την εβδομάδα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη στιγμή που οι γονείς μου δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους. Από τότε, κάθε ημέρα ήταν ένας εφιάλτης. Με έχει κυριεύσει ο πόνος, η απώλεια και η θλίψη και αυτά τα συναισθήματα επιδεινώνονται διαρκώς», δήλωσε ο Τζόναθαν Σέρμαν. «Ελπίζω να έρθει η ημέρα που θα πληρώσω αυτά τα χρήματα, γιατί αυτό θα επιτρέψει επιτέλους την επούλωση», συμπλήρωσε ανακοινώνοντας την αύξηση της αμοιβής που προσφέρει η οικογένεια. 

Αρχικά μιλούσαν για αυτοκτονία  

Από την αρχή, η υπόθεση μπέρδεψε τους ερευνητές. Η νεκροψία αποκάλυψε ότι το ζευγάρι είχε πεθάνει από στραγγαλισμό. Στην αρχή, εξετάζονταν διάφορα σενάρια, όπως διπλή αυτοκτονία, ανθρωποκτονία- αυτοκτονία ή διπλή δολοφονία.  

Ο γιος του ζευγαριού, στον επικήδειο απέρριψε τις εικασίες για αυτοκτονία. Μαζί με τις τρεις αδελφές του, προσέλαβαν ομάδα ιατροδικαστών και ιδιωτικών ερευνητών, κάτι που δημιούργησε υπόνοιες για κόντρα με την αστυνομία. 

Το οικονομικό κίνητρο 

Έξι εβδομάδες μετά την ανεύρεση των σορών τους, η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε πως επανεξέταση των αποδείξεων έδειξε πως επρόκειτο για θύματα ανθρωποκτονίας και ανέφερε ότι ήταν πιθανό το κίνητρο να ήταν οικονομικό

Ο Μπάρι Σέρμαν είχε κάνει αγωγή σε δεκάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης μίας που κατατέθηκε την τελευταία ημέρα που τον είδαν ζωντανό, σε βάρος κάποιου που υποστήριζε ότι τον είχε εξαπατήσει σε επένδυση ύψους 150.000 δολαρίων. 

Σύμφωνα με το CBC, η έπαυλη των Σέρμαν δεν είχε κάμερες ασφαλείας. Χωρίς ίχνη διάρρηξης, ήταν πιθανό κάποιος να είχε κλειδί, να είχε πρόσβαση στο σημείο όπου είχαν τα κλειδιά ή να ήταν γνωστός του ζευγαριού, εκτιμούσε το 2018 η αστυνομία. 

Ο άγνωστος ύποπτος 

Το 2021- τέσσερα χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία- η αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για την ταυτοποίηση ενός υπόπτου. 

Οι αρχές δημοσίευσαν το βίντεο ενός ατόμου, που είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να περπατά σε πεζοδρόμιο στη γειτονιά όπου έμενε το ζευγάρι. Ο ύποπτος είχε καλυμμένο το κεφάλι του και η αστυνομία δεν ήξερε αν ήταν άνδρας ή γυναίκα, ούτε μπορούσε να προσδιορίσει την ηλικία, το βάρος ή το χρώμα δέρματος αυτού του ατόμου. Όμως, οι αρχές ζήτησαν στους πολίτες να δώσουν προσοχή στον ιδιαίτερο τρόπο βαδίσματος αυτού του ανθρώπου. 

Παράλληλα, η αστυνομία κάλεσε το εν λόγω άτομο να παρουσιαστεί στις αρχές. Κανένας δεν εμφανίστηκε. Αυτός ο άνθρωπος είχε εμφανιστεί στην περιοχή, την ώρα που εκτιμάται ότι δολοφονήθηκαν οι Σέρμαν. 

Πέντε χρόνια αργότερα, δίχως να έχει υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη για την εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος, τώρα τα παιδιά των θυμάτων ελπίζουν πως η αύξηση της αμοιβής ίσως οδηγήσει σε κάποια πρόοδο και τη σύλληψη του ενόχου. 

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ