Μπουρκίνα Φάσο: «Ο στρατός έθεσε υπό κράτηση τον πρόεδρο της χώρας» - Πληροφορίες

Μπουρκίνα Φάσο: Πληροφορίες ότι ο στρατός έθεσε υπό κράτηση τον πρόεδρο της χώρας Facebook Twitter
EPA
0

Υπό κράτηση από στρατιωτικούς βρίσκεται ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, Roch Kaboré, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο προεδρικό μέγαρο και σε στρατόπεδα στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου, αναφέρουν οι πληροφορίες,

Χθες η κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες για στρατιωτικό πραξικόπημα ή ότι ο πρόεδρος ήταν υπό κράτηση, αλλά τα ξένα Μέσα επιμένουν ότι ο Πρόεδρος Kaboré κρατείται σε στρατόπεδο από αντάρτες στρατιώτες.

Βίντεο από την πρωτεύουσα φαίνεται να δείχνει τεθωρακισμένα οχήματα, προεδρικά σύμφωνα με πληροφορίες, με τρύπες από σφαίρες και εγκαταλελειμμένα στο δρόμο.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Ουαγκαντούγκου λέει ότι τώρα επικρατεί ησυχία στην πόλη αλλά το αρχηγείο της κρατικής τηλεόρασης είναι περικυκλωμένο από στρατιώτες και δεν έχει υπάρξει καμία ζωντανή εκπομπή σήμερα.

Την Κυριακή εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους υπέρ των στρατιωτών ενώ κάποιοι από αυτούς πυρπόλησαν τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Έκτοτε έχει επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η τοποθεσία που βρίσκεται ο πρόεδρος παραμένει άγνωστη, αλλά το πρακτορείο ειδήσεων AFP επικαλείται πηγές ασφαλείας που ανέφεραν ότι ο ίδιος και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκονται στους στρατώνες Sangoule Lamizana στην πρωτεύουσα.

Από χθες το βράδυ δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία από τον ίδιο τον Πρόεδρο Kaboré, μετά την τελευταία δημοσίευση στα social media, όπου συγχαίρει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για τη νίκη της σε έναν αγώνα για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Η κατάσταση στην πρωτεύουσα δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς έχει διακοπεί το ίντερνετ ενώ δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση ούτε από τον στρατό ούτε από την κυβέρνηση.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ