Μπόρις Τζόνσον: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νομίμως από τον Έλγιν, με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή

Μπόρις Τζόνσον: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νομίμως από τον Έλγιν, με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε την πάγια θέση της Βρετανίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και δεν άφησε περιθώριο για επιστροφή τους στην Ελλάδα.

 

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Τα Νέα», για το αν υπάρχει πιθανότητα να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε ότι κατανοεί τα συναισθήματα του ελληνικού λαού, αλλά αυτά «αποκτήθηκαν νομίμως» από τον λόρδο Έλγιν σύμφωνα με τους νόμους εκείνης της εποχής.

 

«Αντιλαμβάνομαι τα έντονα συναισθήματα του ελληνικού λαού- και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- για το θέμα αυτό. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει μια σταθερή και μακροχρόνια θέση για τα Γλυπτά: αποκτήθηκαν νομίμως από τον λόρδο Έλγιν, σύμφωνα με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι οι επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου, από τότε που περιήλθαν στην κατοχή τους», απάντησε ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

 

Τον Σεπτέμβριο του 2019, σε συνέντευξη στον Observer, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι θα προτείνει στον Βρετανό ομόλογό του «ως πρώτη κίνηση να μας δανείσει τα Γλυπτά για μια ορισμένη χρονική περίοδο και εμείς να στείλουμε πολύ σημαντικά αντικείμενα, που δεν άφησαν ποτέ την Ελλάδα, στο Βρετανικό Μουσείο».



Επίσης, είχε αναφέρει ότι το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα παραμένει σε ισχύ και είχε σχολιάσει ότι η Βρετανία δεν θα έπρεπε να δίνει μια μάχη που στο τέλος θα είναι χαμένη.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM