Μπορέλ: Η κατάσταση στην αν. Μεσόγειο χειροτερεύει- Ανησυχούμε για την κλιμάκωση από την Τουρκία

Μπορέλ: Η κατάσταση στην αν. Μεσόγειο χειροτερεύει- Ανησυχούμε για την κλιμάκωση από την Τουρκία Facebook Twitter
EPA
0

Την ανησυχία της ΕΕ για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας εξέφρασε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Είμαστε ολοένα περισσότερο ανήσυχοι για την πρόσφατη κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία. Συμφωνήσαμε για την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια πραγματική συνεργασία. Yπήρξαν ορισμένα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες, είναι σε γνώση μας», δήλωσε ο Μπορέλ, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο συμμετείχε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

«Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο χειροτερεύει. Η Ελλάδα και η Κύπρος εκφράζουν παράπονα για το γεγονός ότι γίνονται γεωτρήσεις πολύ κοντά στις ακτογραμμές τους», υπογράμμισε ο Μπορέλ, ενώ- απαντώντας σε σχετική ερώτηση- σημείωσε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών των HΠΑ λαμβάνει υπόψη την κατάσταση στη Μεσόγειο, αλλά κυρίως σε σχέση με την κατάσταση στη Λιβύη».

Στο επόμενο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα τεθεί το ζήτημα της σχέσης της Ένωσης με την Τουρκία «λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές της πολύπλοκης σχέσης», υπογράμμισε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση, δήλωσε ότι ΕΕ και ΗΠΑ εστίασαν στον στρατηγικό διάλογο σε θέματα κλειδιά και για τις δύο πλευρές και τόνισε ότι η υπερατλαντική συνεργασία είναι πολύ ισχυρή. Στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν ακόμη η Κίνα, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η Ουκρανία αλλά και ο κορωνοϊός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Η πλειονότητα των Κουβανών θέλει καπιταλισμό»: Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο που διχάζει την Κούβα

Με βίντεο που σατιρίζουν την κρίση και προβάλλουν μια ζωή προνομίων, ο Σάντρο Κάστρο προκαλεί αντιδράσεις και από τα δύο άκρα της κουβανικής κοινωνίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπό εξέταση από τη Δικαιοσύνη αμφιλεγόμενο διάταγμα του Τραμπ για την υπηκοότητα

Ο Τραμπ υπέγραψε πέρυσι εκτελεστικό διάταγμα, ορίζοντας ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από γονείς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα ή με προσωρινές βίζες δεν θα θεωρούνται αυτόματα Αμερικανοί πολίτες
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Τραμπ: Τι αναμένεται να πει στο διάγγελμά του, έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα απευθύνει το πρώτο επίσημο διάγγελμά του προς το έθνος του, έχοντας υποσχεθεί μια «σημαντική» ενημέρωση για τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΑΓΩΓΗ

Διεθνή / «Επιτέλους λογοδοσία»: Ο πρίγκιπας Χάρι χαιρετίζει τις αγωγές κατά των τεχνολογικών κολοσσών

Αναφέρθηκε σε «συγκλονιστικές ιστορίες» οικογενειών, όπου η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέθηκε με «σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις» για ανήλικους
THE LIFO TEAM