LIVE!

Μπομπ Μενέντεζ: Οι εισαγγελικές αρχές προτείνουν κάθειρξη 15 ετών

Μπομπ Μενέντεζ: Οι εισαγγελείς προτείνουν κάθειρξη 15 ετών Facebook Twitter
Μπομπ Μενέντεζ/ Φωτ.: EPA
0

Ο πρώην γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, είναι αντιμέτωπος μέχρι και με 15 χρόνια φυλάκισης, έπειτα από σχετική πρόταση ομοσπονδιακών εισαγγελέων.

Ο πρώην γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπομπ Μενέντεζ, καταδικάστηκε στις 16 Ιουλίου για δωροδοκία από επιχειρηματίες με μετρητά, ράβδους χρυσού και μια Mercedes-Benz, για τη βοήθειά του στην εξασφάλιση συμφωνιών με ξένους αξιωματούχους και στην προσπάθεια να αποσιωπήσει ή να παύσει ποινικές έρευνες στο Νιου Τζέρσεϊ.

Τώρα οι εισαγγελείς, πρότειναν ποινή φυλάκισης 15 ετών, με τον Μπομπ Μενέντεζ να κινδυνεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στην φυλακή. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας γερουσιαστής ή δημόσιος λειτουργός καταδικάζεται για δράση ως ξένος πράκτορας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Τα εγκλήματα των κατηγορουμένων ισοδυναμούν με μια εξαιρετική προσπάθεια, στα υψηλότερα επίπεδα της νομοθετικής εξουσίας, να διαφθείρουν τις βασικές κυριαρχικές εξουσίες του έθνους όσον αφορά τις εξωτερικές σχέσεις και την επιβολή του νόμου», ανέφεραν σε υπόμνημα που κατατέθηκε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η υπερασπιστική ομάδα του πρώην γερουσιαστή, χαρακτήρισε ως «θανατική καταδίκη» μια σύσταση 12ετούς ποινής από το γραφείο επιτήρησης του δικαστηρίου. «Η συνιστώμενη από το γραφείο επιτήρησης ποινή φυλάκισης 12 ετών θα ήταν δρακόντεια, πιθανότατα μια ισόβια και θανατική ποινή για κάποιον στην ηλικία και την κατάσταση του Μπομπ», ανέφεραν οι δικηγόροι του.

«Έχει δώσει τη ζωή του στη χώρα του και στην κοινότητά του. Με αυτή την υπόθεση, η πολιτική και επαγγελματική του καριέρα έχουν τελειώσει, η φήμη του έχει καταστραφεί και τα τελευταία χρόνια της ζωής του είναι κατεστραμμένα. Είναι βέβαιο ότι δεν θα διαπράξει ποτέ στο μέλλον αδικήματα», κατέληξαν.

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM