Μπλίνκεν: Η Ρωσία έχει προσωπικό συμφέρον να αποτρέψει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Blinken says Russia has self-interest in preventing nuclear-armed Iran Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Τη θέση ότι η Ρωσία έχει προσωπικό συμφέρον να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να δούμε αν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μία αμοιβαία συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπλίνκεν, σημειώνοντας πως «η Ρωσία συνεχίζει να εμπλέκεται σε αυτές τις προσπάθειες και έχει το δικό της συμφέρον να διασφαλίσει ότι το Ιράν δεν είναι σε θέση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν συνδέονται με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Σημειώνεται πως πριν από δύο ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν διαβεβαίωσε πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία δεν έχουν καμία σχέση με μια πιθανή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η Ρωσία ζήτησε το Σάββατο να της δοθούν γραπτές εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον ότι οι κυρώσεις σε βάρος της δεν θα επηρεάσουν τη συνεργασία της με το Ιράν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS ο Μπλίνκεν είπε είναι «κοντά» η επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν, ωστόσο παραμένουν ανεπίλυτα ακόμα «ένα-δυο δύσκολα ζητήματα».

«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί (…) στη Ρωσία δεν έχουν καμία σχέση με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και τις προοπτικές αναβίωσής της. Αυτά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και δεν συνδέονται, κατά κανέναν τρόπο, μεταξύ τους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM