Μπλερ: Οι Ευρωπαίοι να προετοιμαστούν για νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Μπλερ: Οι Ευρωπαίοι να προετοιμαστούν για νέο δημοψήφισμα για το Brexit Facebook Twitter
EPA
0

«Oι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμαστούν για ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ. 

Μιλώντας στο Euronews, ο Mπλερ τόνισε πως πλέον ένα νέο δημοψήφισμα είναι πιθανότερο απο την αποχώρηση της χώρας δίχως συμφωνία, το λεγόμενο «no deal». 

O Mπλερ, ένας από τους επιφανέστερους υποστηρικτές της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., ανέφερε επίσης πως η «μεγαλύτερη ανησυχία» είναι η «αποτυχημένη» συμφωνία της Τερέζα Μέι να εγκριθεί από τους Βρετανούς βουλευτές. 

«Όμως αν αυτό δε συμβεί είναι πιο πιθανό ένα νέο δημοψήφισμα παρά η αποχώρηση χωρίς συμφωνία». Σύμφωνα με τον Μπλερ, δεν υπάρχει πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο υπέρ ενός Brexit χωρίς συμφωνία. 

«Αυτό που μου λέγαν οι ηγέτες όταν ξεκίνησα πριν ένα χρόνο αυτή τη συζήτηση ήταν πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο δημοψήφισμα», τόνισε, προσθέτοντας «όμως το τελευταίο δίμηνο το κλίμα έχει αλλάξει. Πλέον οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν αυτό μπορεί να συμβεί». 

«Πρέπει να πείσω τους Ευρωπαίους ηγέτες να πάνε στο επόμενο στάδιο, δηλαδή να συνειδητοποιήσουν την πιθανότητα νέου δημοψηφίσματος και να προετοιμαστούν για αυτό» σχολίασε ο Μπλερ. 

«Ένας σημαντικός παράγοντας για να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα είναι αν η Ευρώπη είναι έτοιμη να δεχθεί τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη μετανάστευση, που δεν είναι μόνο βρετανικές αλλά πανευρωπαϊκές. Νομίζω μια σωστή συμφωνία θα αποδέχεται την ελευθερία κίνησης των ανθρώπων στην Ευρώπη με δίκαιο τρόπο», κατέληξε.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM