Πολλές επενδυτικές ευκαιρίες σε όσους επιλέξουν να στραφούν στην πράσινη τεχνολογία «βλέπει» ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Μπιλ Γκέιτς.

 

Ο ιδρυτής της Microsoft μιλώντας στο φόρουμ SOSV Climate Tech Summit, εκτίμησε πως ο πλούτος που θα δημιουργηθεί στην αγορά θα συγκρίνεται μόνο με εκείνο των τεχνολογικών κολοσσών παγκοσμίως.

 

 «Στο εξής, θα υπάρξουν 8 με 10 νέες Tesla» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός επιχειρηματίας, σημειώνοντας πως σήμερα «μόνο μία από αυτές είναι γνωστή στο ευρύ κοινό». Μάλιστα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της εταιρείας του Έλον Μασκ, η οποία μέσα σε πέντε μόλις χρόνια κατάφερε να ενισχύσει την κεφαλαιοποίησή της κατά 2.000%. «Όσοι επένδυσαν κάποτε στην Tesla και την εμπιστεύτηκαν, τώρα αισθάνονται πολύ έξυπνοι» δήλωσε.

 

Αναφερόμενος στο τομέα της περιβαλλοντικής τεχνολογίας εκτίμησε ότι δεν θα παρατηρηθεί μονοπώλιο. Αντίθετα, όπως ανέφερε, τα κέρδη θα κατανεμηθούν σε ευρύτερο φάσμα εταιρειών. «Θα αναδυθούν, ξέρετε, πολλές νέες εταιρείες στο χώρο, εταιρείες σαν τη Microsoft, τη Google και την Amazon» είπε.

 

Παράλληλα, ο Μπιλ Γκέιτς συμβούλεψε τους επενδυτές που θέλουν να βγάλουν χρήματα με όσο το δυνατό μικρότερο κίνδυνο «να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση ηλιακών πεδίων». Οι υψηλού κινδύνου επενδύσεις σχετίζονται, σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο, με την άμεση δέσμευση άνθρακα στον αέρα, το υδρογόνο, το χάλυβα και τα αεροπορικά καύσιμα.

 

Με πληροφορίες από CNBC