Μπιλ Γκέιτς εναντίον Τραμπ: Θα πρέπει να συμπεριφέρεται στις γυναίκες με μεγαλύτερο σεβασμό

Μπιλ Γκέιτς εναντίον Τραμπ: Θα πρέπει να συμπεριφέρεται στις γυναίκες με μεγαλύτερο σεβασμό Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να συμπεριφέρεται στους ανθρώπους, ειδικά στις γυναίκες, με μεγαλύτερο σεβασμό και να συνεχίσει τις επενδύσεις στις φτωχότερες χώρες για το καλό της παγκόσμιας ασφάλειας, ήταν το μήνυμα που έστειλαν  οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Στην ανοικτή επιστολή τους που στέλνουν ετησίως απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το ίδρυμά τους, το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων με έντονη φιλανθρωπική δράση επέκριναν τις περικοπές που προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος στην βοήθεια προς το εξωτερικό.

Mπιλ και Μελίντα Γκέιτς επισημαίνουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος έχει την ευθύνη να δώσει το καλό παράδειγμα και να ενθαρρύνει όλους τους Αμερικανούς μέσω των δηλώσεών του και των πολιτικών του.

«Εύχομαι ο πρόεδρός μας να συμπεριφερόταν στους ανθρώπους, και ειδικά τις γυναίκες, με μεγαλύτερο σεβασμό όταν μιλάει και στέλνει μηνύματα στο Twitter» σημειώνει η Μελίντα Γκέιτς στην επιστολή.

«Η ισότητα είναι μια σημαντική εθνική αξία. Η ιερότητα κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού ή του φύλου αποτελεί τμήμα του πνεύματος της χώρας μας».

Στην επιστολή, όπου ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς καλούνται να απαντήσουν «στις 10 σκληρότερες ερωτήσεις» με επίκεντρο το ανθρωπιστικό τους έργο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στοχοθετείται επιπλέον διότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση δαπανών στους τομείς της καταπολέμησης των ασθενειών και της φτώχειας στο εξωτερικό.

«Αυτές οι προσπάθειες σώζουν ζωές... Και προσφέρουν στους Αμερικανούς μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς φέρνουν μεγαλύτερη σταθερότητα στις φτωχές χώρες και εμποδίζουν τα ξεσπάσματα ασθενειών προτού εξελιχθούν σε πανδημίες» λέει ο Μπιλ Γκέιτς.

«Ο κόσμος δεν είναι ασφαλέστερος όταν περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν ή πεινούν».

Η αμερικανική διοίκηση προτείνει περικοπές ύψους 37,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης. Πρόκειται για μια μείωση κατά περίπου το 1/3 σε σύγκριση με τις δαπάνες του 2017.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM
«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM