Μπιλ Γκέιτς: Πρέπει να επενδύσουμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία

Μπιλ Γκέιτς: Αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι το τέλος του 2022 Facebook Twitter
EPA
0

Μέχρι τα τέλη του 2022 ο κόσμος θα έχει επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, εκτιμά ο Μπιλ Γκέιτς.

Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε αισιόδοξος στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς θα υπάρχουν διαθέσιμα επιπλέον εμβόλια. Παρόλο που δεν περιμένει να εξαλειφθεί η COVID-19 μέχρι το επόμενο έτος, ο Γκέιτς αναμένει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να μειωθεί σε «πολύ μικρούς αριθμούς» έως το τέλος του 2022.

Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος επέμεινε επίσης ότι η προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες είναι «κορυφαία προτεραιότητα» και εξέφρασε την ανησυχία  μήπως η τωρινή κατάσταση ξεχαστεί, όπως συνέβη μετά την επιδημία του Έμπολα. Ωστόσο, λόγω του καταστροφικού παγκόσμιου οικονομικού και ανθρώπινου κόστους της πανδημίας θεωρεί τουλάχιστον «ότι αυτή η γενιά θα το θυμάται».

Ερωτώμενος, εάν ο κόσμος θα «επανέλθει πλήρως στο φυσιολογικό» μέχρι το τέλος του 2022, ο Μπιλ Γκέιτς ήταν αισιόδοξος.

«Ναι, είμαι (πεπεισμένος). Υπάρχουν ακόμα μερικές ερωτήσεις σχετικά με την ευρεία χρήση του εμβολίου της εμβόλιο Johnson & Johnson. Αν αυτό γίνει αποδεκτό, θα ήταν πολύ ευεργετικό, και ορισμένες από τις πλούσιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ακόμη και αυτό το καλοκαίρι θα φτάσουν σε υψηλά επίπεδα εμβολιασμού» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, ότι με την διάθεση των εμβολίων σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι τα τέλη του 2021 και έως το 2022, «δεν θα έχουμε εξαλείψει μεν τον κορωνοϊό, αλλά θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε (τα κρούσματα) σε πολύ μικρούς αριθμούς μέχρι το τέλος του 2022». Ο Μπιλ Γκέιτς σημείωσε επίσης ότι το γεγονός πως οι πλούσιες χώρες είχαν προτεραιοποιήσει την χορήγηση των εμβολίων δεν αποτελεί «έκπληξη».

Θεώρησε σωστό τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων ως προτεραιότητα για τις πλούσιες χώρες καθώς η πανδημία ήταν χειρότερη εκεί από τις αναπτυσσόμενες. Ο Γκέιτς τόνισε επίσης την ανάγκη προετοιμασίας της ανθρωπότητας για μελλοντικές κρίσεις υγείας. «Είναι σαφές ότι κατανοώντας τις παραλλαγές και το πόσο γρήγορα μπορούμε να ρυθμίσουμε τις διαδικασίες, όταν μία ανάλογη κρίση εμφανιστεί ξανά, θα μπορέσουμε να είμαστε φερθούμε πολύ πιο έξυπνα (απέναντί της)» επισήμανε.

Οι άνθρωποι δεν είχαν επενδύσει αρκετά σε αυτόν τον κίνδυνο, έτσι «ελπίζω να έχουμε κατά νου ότι πρέπει να επενδύσουμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες του SkyNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM