Μπάιντεν για αμβλώσεις: Γυναίκες θα αναγκάζονται να κυοφορούν το παιδί του βιαστή τους - «Θλιβερή μέρα»

Μπάιντεν Facebook Twitter
0

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου γυρίζει τη χώρα στο 1800, 150 χρόνια πριν» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν κατά το έκτακτο διάγγελμά του μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ακυρώνει την ιστορική απόφαση Ρόου εναντίον Γουέιντ του 1973 για την εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη τη μέρα «θλιβερή για το έθνος» διαμηνύοντας, ωστόσο, πως αυτό δε σημαίνει πως η μάχη έχει τελειώσει και δεσμευόμενος να κάνει το παν δυνατόν για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών. 

«Σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο κατηγορηματικά αφαίρεσε ένα συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών. Δεν το περιόρισε, το αφαίρεσε» σημείωσε ο ίδιος. 

Όπως είπε η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της αλλαγής της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου. «Πρόκειται για μια πραγμάτωση ακραίας ιδεολογίας και ενός τραγικού λάθους του Ανωτάτου Δικαστηρίου». 

«Τώρα, με το τέλος του Roe, ας είμαστε ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών του έθνους βρίσκονται σε κίνδυνο» πρόσθεσε. 

O Μπάιντεν χαρακτήρισε «βάναυση» την απόφαση, ιδίως για τις γυναίκες που η εγκυμοσύνη τους αποτελεί αποτελεί αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας. 

Ο ίδιος σημείωσε πως η απόφαση του δικαστηρίων δεν εμποδίζει τις γυναίκες από το να ταξιδέψουν σε άλλη πολιτεία όπου οι αμβλώσεις επιτρέπονται, ούτε αποτρέπει γιατρό άλλης πολιτείας να τις κουράρει. 

Και προειδοποίησε: «Αν κάποιος κρατικός ή τοπικός αξιωματούχος, υψηλόβαθμος ή μη, προσπαθήσει να παρέμβει στο βασικό δικαίωμα μιας γυναίκας να ταξιδέψει, θα κάνω ό,τι εμπίπτει στις δυνάμεις μου κατά αυτής της βαθιά αντιαμερικανικής επίθεσης» είπε. 

Ο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση να συνεχιστεί ειρηνικά ο αγώνας και να προασπιστεί το δικαίωμα στην άμβλωση και όλες τις άλλες «προσωπικές ελευθερίες» καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές που προαναγγέλλονται δύσκολες για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

«Η συντηρητική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο καταδεικνύει πόσο ακραία είναι, πόσο έχει απομακρυνθεί από την πλειονότητα αυτής της χώρας. Εκτόπισε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Όμως, αυτή η απόφαση δεν πρέπει να είναι η τελική. Η διοίκησή μου θα αξιοποιήσει όλες τις έννομες δυνάμεις της. Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει. Όμως, μπορείτε να δράσετε κι εσείς με την ψήφο σας. Εσείς μπορείτε να πείτε την τελευταία λέξη. Τίποτα δεν έχει τελειώσει» κατέληξε ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από Politico/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: Αυτοί είναι οι 4 στόχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση για την έναρξη των επιχειρήσεων το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «την τελευταία και καλύτερη ευκαιρία» να πληγεί η Τεχεράνη
THE LIFO TEAM