Μοσκοβισί και Έτινγκερ προς Ιταλία: Μην ξεπεράσετε το έλλειμμα του 3%

Μοσκοβισί και Έτινγκερ προς Ιταλία: Μην ξεπεράσετε το έλλειμμα του 3% Facebook Twitter
0

Ευθεία προειδοποίηση στην ιταλική κυβέρνηση να μην ξεπεράσει το προβλεπόμενο από την Ε.Ε. όριο του 3% στο δημόσιο έλλειμμα απηύθυνε την Παρασκευή η Κομισιόν μέσω Πιερ Μοσκοβισί και Γκίντερ Έτινγκερ στον απόηχο της δήλωσης του Ντι Μάιο.

«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ξεπεραστεί το όριο του 3%, όλα είναι πιθανά. Αλλά δεν μπορούμε να το πούμε τώρα, εργαζόμαστε πάνω στη νομοθεσία για τον προϋπολογισμό» είχε δηλώσει την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από την Ιταλία να καταβάλει «σημαντικές προσπάθειες» στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της, απάντησε ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις επίτροπος Μοσκοβισί μιλώντας στην ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore. "Είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να ελέγξει το δημόσιο χρέος της" διεμήνυσε.

Ο Μοσκοβισί δεν διευκρίνισε τι εννοεί όταν αναφέρεται σε «σημαντικές προσπάθειες», αν και εξήγησε ότι η Ιταλία θα πρέπει να μειώσει την αναλογία του δημοσιονομικού της ελλείμματος προς το ΑΕΠ της κατά 0,6% στον προϋπολογισμό του 2019.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος παραδέχθηκε εξάλλου ότι οι επικείμενες διαπραγματεύσεις με τη Ρώμη ενδέχεται να είναι δύσκολες και πρόσθεσε ότι "δεν μπορώ να αποκλείσω εντελώς" το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολιτικοί στην Ιταλία που είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Γκίντερ Έτινγκερ προειδοποίησε την Ιταλία για το υψηλό δημόσιο χρέος της, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ε.Ε., και προειδοποίησε ότι η εμπιστοσύνη των αγορών ενδέχεται να διαβρωθεί, αν αυξήσει το χρέος της.

«Πρέπει να προσέξουμε να μην αυξηθεί πολύ το επίπεδο του χρέους της Ευρώπης», επεσήμανε ο Έτινγκερ μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.  «Δεν μπορούμε να συσσωρεύουμε παράλογα νέα χρέη», τόνισε.

Ο Γερμανός επίτροπος εξήγησε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την απειλή της Ιταλίας να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε., αν οι χώρες μέλη δεν δεχθούν να μοιραστούν το βάρος των νέων αφίξεων μεταναστών. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ιταλία, ως μέλος της Ε.Ε., είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τα χρήματα που τής αναλογούν, καθώς επωφελείται από τις επιδοτήσεις του μπλοκ.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, στην οποία συμμετέχει το λαϊκιστικό Κίνημα 5 Αστέρων και η ακροδεξιά Λέγκα, θα παρουσιάσει τους νέους στόχους της για τα δημοσιονομικά και το ΑΕΠ της χώρας το Σεπτέμβριο και θα θέσει τον προϋπολογισμό του 2019 προς έγκριση από το κοινοβούλιο στα τέλη Οκτωβρίου. Στη συνέχεια αυτός θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM