Μόσχα και Δαμασκός σταμάτησαν πριν λίγο τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Μόσχα και Δαμασκός σταμάτησαν πριν λίγο τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι Facebook Twitter
1

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε σήμερα ότι η ρωσική και η συριακή Πολεμική Αεροπορία στάματησαν τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενόψει της "ανθρωπιστικής εκεχειρίας" που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου.

 

"Σήμερα από τις 10:00 το πρωί σταμάτησαν οι επιδρομές της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας", δήλωσε ο Σόιγκου, εξηγώντας ότι η διακοπή των βομβαρδισμών είναι "απαραίτητη για την εφαρμογή της ανθρωπιστικής εκεχειρίας", η οποία έχει στόχο να επιτρέψει στους αμάχους να εγκαταλείψουν το Χαλέπι και είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

 


Η πρόθεση για εκεχειρία ανακοινώθηκε χθες, ωστόσο υπηρεσίες  του ΟΗΕ ανέφεραν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 ώρες για να συμβεί αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφάν Ντούτζαριτς ανέφερε ότι «θα επικρατούσα οποιαδήποτε παύση των μαχών, αλλά υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη παύση».

Η ανακοίνωση του Ρώσων και του συριακού καθεστώτος έρχεται μία ημέρα μετά την μετάδοση πληροφορίας ότι 14 μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε ένα από τα χτυπήματα στο Χαλέπι. Σύμφωνα με τους διασώστες 8 παιδιά και δύο γυναίκες ήταν μεταξύ των νεκρών.

Επίσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ένα ζευγάρι με τα τρία του παιδιά, σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι «τα ρωσικά αεροπλάνα διεξήγαγαν σφοδρούς βομβαρδισμούς τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε πολλές συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού».

 

Στη συνοικία Μπούσταν αλ Κασρ μια πολυκατοικία επλήγη από μια βόμβα με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και παιδιά. Η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μέλη της ίδιας οικογένειας: ένα ζευγάρι με τα τρία του παιδιά.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM