Μόσχα: Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Ανοιχτά και το βράδυ μπαρ και εστιατόρια

Μόσχα: Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Ανοιχτά και το βράδυ μπαρ και εστιατόρια Facebook Twitter
pixabay
0

Η Μόσχα συνέχισε σήμερα την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει λόγω κορωνοϊού, έπειτα από ένα γενικό lockdown.

Όπως έγινε γνωστό, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα θα μπορούν ξανά να παραμένουν ανοιχτά και μετά τις 23:00 και δεν είναι πλέον υποχρεωτική η τηλεργασία για το 30% του προσωπικού.

Οι αλλαγές αυτές ισχύουν από σήμερα, διευκρινίζει ο δήμαρχος της Μόσχας, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που προβλέπουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία για τα κρατικά πανεπιστήμια θα επανεξεταστούν στις 6 Φεβρουαρίου και ότι η υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκες σε καταστήματα και δημόσια μέσα μεταφοράς εξακολουθεί να ισχύει.

«Σας παρακαλώ να θυμάστε ότι η πιθανότητα να προσβληθείτε από τον νέο κορωνοϊό, αν και μειωμένη, εξακολουθεί να υπάρχει. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, σημειώνει τέλος» επισήμανε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Με την απόφαση αυτή του Σομπιάνιν δεν αίρεται, ωστόσο, η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων σε εξωτερικούς χώρους, την ώρα που οι υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, που βρίσκεται στη φυλακή, έχουν ζητήσει την πραγματοποίηση διαδήλωσης την Κυριακή για δεύτερο συνεχόμενο σαββατοκύριακο.

Στις διαδηλώσεις, οι οποίες είχαν κριθεί παράνομες και πραγματοποιήθηκαν στις 23 Ιανουαρίου με αίτημα την απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου, συνελήφθησαν σχεδόν 4.000 άνθρωποι σε όλη τη Ρωσία, εκ των οποίων 1.500 στη Μόσχα. Ο Σομπιάνιν είχε χαρακτηρίσει τη διαδήλωση που είχε διοργανωθεί στην ρωσική πρωτεύουσα απαράδεκτη λόγω της πανδημίας.

Ο δήμαρχος της Μόσχας είπε επίσης σήμερα ότι η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να βελτιώνεται στην ρωσική πόλη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Είναι ενδεικτικό ότι στη Μόσχα ανακοινώθηκαν για χτες Τρίτη 2.317 νέα κρούσματα.

Το Κρεμλίνο στηρίζει τις ελπίδες του στην μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 που πραγματοποιεί για να καταπολεμήσει τον ιό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές, η Ρωσία έχει καταγράψει από τότε που ξέσπασε η πανδημία συνολικά 3.774.672 κρούσματα κορωνοϊού μέχρι σήμερα και 71.076 θανάτους από την COVID-19.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM