Μοντέλα καταγγέλλουν τον συνιδρυτή της Guess για σεξουαλική παρενόχληση

Μοντέλα καταγγέλλουν τον συνιδρυτή της Guess για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
0

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον του συνιδρυτή της Guess, Paul Marciano, ήρθαν στο φως σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας κατηγορούμενες μίλησαν για την υπόθεση.

Εκπροσωπούμενες από τη δικηγόρο Λίζα Μπλουμ, τέσσερις γυναίκες που εργάζονται ως μοντέλα, μεταξύ των οποίων η Αμάντα Ροντρίγκεζ μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες με τον Marciano, έναν από δυο αδερφούς που ίδρυσαν το αμερικανικό brand.

Στη συνέντευξη η Λίζα Μπλουμ είπε: «Δεν γνωρίζω άλλη εταιρεία με αυτόν τον αριθμό καταγγελιών σε βάρος εξέχοντος στελέχους της για σοβαρή σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις που να συνεχίζει να τον απασχολεί».

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενη πίεση από το κοινό και τους μετόχους της για να επανεξετάσει τη θέση του Marciano, μετά από μία σειρά από ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση από το 1994. Το supermodel Κέιτ Άπτον εμφανίστηκε επίσης το 2018 μαζί με πολλές άλλες γυναίκες και περιέγραψαν λεπτομερώς τις δικές τους εμπειρίες με τον μεγιστάνα της μόδας.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Marciano παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όμως το brand και ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας συνέχισαν να αρνούνται όλους τους ισχυρισμούς. H εταιρεία επανέφερε τον Marciano στη θέση του επικεφαλής δημιουργικού μόλις ένα χρόνο αργότερα.

Τώρα, η σειρά νέων κατηγοριών θα μπορούσε να αναγκάσει την εταιρεία να επαναξιολογήσει την απόφασή της, καθώς συνεχίζει να διεξάγει εσωτερική έρευνα μετά την έναρξη εκστρατείας ακτιβιστών ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και βία από έναν από τους βασικούς μετόχους της που ζήτησε την απομάκρυνση τόσο του Paul όσο και του Maurice Marciano.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM