Μογκερίνι: Το συριακό καθεστώς φέρει την κύρια ευθύνη για την αποτρόπαιη χημική επίθεση

Μογκερίνι: Το συριακό καθεστώς φέρει την κύρια ευθύνη για την αποτρόπαιη χημική επίθεση Facebook Twitter
0

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ φέρει την «κύρια ευθύνη» για τη «χημική» επίθεση κατά του προπυργίου σύρων ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 58 ανθρώπων, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.


«Σήμερα, τα νέα είναι αποτροπιαστικά», δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι σε δημοσιογράφους διεθνών μέσων, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης στις Βρυξέλλες για την ανοικοδόμηση της Συρίας.


«Αποτελεί τραγική υπενθύμιση ότι η κατάσταση επί του πεδίου συνεχίζει να είναι δραματική σε πολλές περιοχές της Συρίας», τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. «Είναι προφανές ότι η κύρια ευθύνη ανήκει στο καθεστώς, διότι έχει την υποχρέωση να προστατεύει τον λαό του και όχι να επιτίθεται εναντίον του», πρόσθεσε.


Τουλάχιστον 11 παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς της αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί κατά της πόλης Χαν Τσεϊχούν, στη επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επικαλείται πηγές εντός της πόλης.


Ο Εθνικός Συνασπισμός, σημαντική συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε το καθεστώς της Δαμασκού ότι έκανε χρήση «οβίδων που περιείχαν χημικό αέριο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM