Μητέρες στη Μασαχουσέτη, εξαντλημένες από την πανδημία, συγκεντρώνονται και ουρλιάζουν

Μητέρες στη Μασαχουσέτη, εξαντλημένες από την πανδημία, συγκεντρώνονται και ουρλιάζουν Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Επαγγελματικές υποχρεώσεις, φροντίδα των παιδιών, δουλειές του σπιτιού. Μέσα σε όλα αυτά που καλούνταν πάντα να αντιμετωπίσουν ως «ζογκλέρ» οι γυναίκες, η πανδημία ήρθε για να κάνει χειρότερη την πίεση. Καραντίνες, κλειστά σχολεία, απρόβλεπτες αλλαγές… Αναμενόμενο να θέλουν να ουρλιάξουν. Κυριολεκτικά. 

Αυτό κάνουν μητέρες στη Μασαχουσέτη, που δίνουν ραντεβού σε γήπεδα ή πάρκινγκ για να ουρλιάξουν με όλη τη δύναμή τους. Η αρχή έγινε πέρυσι και τέτοια ραντεβού επαναλήφθηκαν φέτος, τον προηγούμενο μήνα. 

«Στην αρχή είσαι λίγο νευρική. Αναρωτιέσαι αν μπορείς να το κάνεις, αν είναι πρέπον», λέει η Σάρα Χάρμον, ψυχοθεραπεύτρια η οποία είχε αυτή την έμπνευση. «Νιώθεις πιο ελαφριά, απόλυτη απελευθέρωση. Είναι ωραίο να είσαι εκτός ελέγχου», συμπληρώνει. 

Όταν ξέσπασε η πανδημία και επιβλήθηκαν τα πρώτα lockdown, εξηγεί, έκανε τη μία μετά την άλλη τις συζητήσεις με γυναίκες και μαμάδες που αντιμετώπιζαν προβλήματα. 

«Έχω δύο μικρά παιδιά, ζούσα αυτό για το οποίο μιλούσαν. Είχαμε κολλήσει στο σπίτι, δεν μπορούσαμε να δούμε τους ανθρώπους που μας βοηθούσαν, ακόμη και οι ψυχοθεραπείες γίνονταν μέσω Zoom. Μπορούσα να νιώσω τον θυμό τους από την οθόνη, μπορούσα να τον νιώσω στο σώμα μου. Και τους έλεγα ότι απλά πρέπει να πάμε σε ένα γήπεδο να ουρλιάξουμε», λέει η Χάρμον. 

Έτσι ξεκίνησαν όλα πέρυσι και ένα χρόνο αργότερα «που ακόμη είμαστε κολλημένοι στην πανδημία και βιώνουμε το ίδιο φόρτωμα», τα ραντεβού επαναλήφθηκαν. Μαμάδες συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτούς χώρους και ούρλιαζαν, για περίπου 20 λεπτά. 

«Άφησα τη δουλειά μου σε εταιρεία, επειδή έγινε τόσο δύσκολη η διαχείριση δύο παιδιών στο σπίτι, με το απρόβλεπτο κλείσιμο των παιδικών σταθμών», λέει μία από αυτές τις γυναίκες, η Τζέιμι ΝταΛούκα, μητέρα δύο παιδιών, ενός και τεσσάρων ετών. «Έχουμε συνεχείς καραντίνες, τα παιδιά δεν μπορούν να εμβολιαστούν, πάνω που νομίζεις ότι πέρασες τα δύσκολα, πρέπει να αρχίσεις ξανά», συμπληρώνει. 

Εξίσου δύσκολη υπήρξε η πανδημία για την Τες Ντάρσι, η οποία απέκτησε το δεύτερο παιδί της τον Απρίλιο του 2021. «Ήταν τόσο δύσκολο με τα σχολεία να κλείνουν, εκδηλώσεις να ακυρώνονται», λέει. «Παρότι δεν ξέρω αυτές τις γυναίκες, ένιωσα ότι μπορώ να συνδεθώ μαζί τους, είναι τέτοια απίστευτη απελευθέρωση», συμπληρώνει. 

Με πληροφορίες από CNN, NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM