Μήνυση του Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου- Ζητά αποζημίωση 60.000€ για ηθική βλάβη

Μήνυση του Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου- Ζητά αποζημίωση 60.000€ για ηθική βλάβη Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μήνυσε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επειδή ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του καταλόγισε την ευθύνη για τον θάνατο των 13 Τούρκων που κρατούσαν ομήρους Κούρδοι αντάρτες.

Ο Ερντογάν με τη μήνυση ζητά αποζημίωση 500.000 τουρκικών λιρών (60.000 ευρώ) από τον Κιλιτσντάρογλου, για ηθική βλάβη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Την Κυριακή η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι 13 Τούρκοι όμηροι εκτελέστηκαν από αντάρτες του PKK στο βόρειο Ιράκ. Τις σορούς τους ανακάλυψαν σε σπηλιά οι στρατιώτες που μετείχαν σε επιχείρηση για τη διάσωσή τους. Από την πλευρά του το PKK υποστηρίζει ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια τουρκικής αεροπορικής επιδρομής.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Ερντογάν και την κυβέρνηση ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των ομήρων, επιχειρώντας να τους απελευθερώσουν διά της στρατιωτικής βίας και όχι με διαπραγματεύσεις.

«Εξαπολύεις επιχείρηση για να σώσεις τους ομήρους, αλλά οι όμηροι πεθαίνουν... Κανονικά, θα έπρεπε κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Ο υπεύθυνος για τον θάνατο των 13 μαρτύρων μας είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», συμπλήρωσε. Δηλώσεις που δεν άρεσαν στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κιλιτσντάρογλου «αναιδή τύπο».

Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών επέκρινε και αυτό τον Ερντογάν για την επιχείρηση που κατέληξε στον θάνατο των ομήρων, υποστηρίζοντας επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικές.

Στο μεταξύ ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα εντατικοποιήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών. Παράλληλα, σε εφόδους που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 700 άνθρωποι, με την υποψία ότι έχουν σχέσεις με το PKK.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ