Μήνυση κατά της American Airlines από επιβάτη της – Το λάθος που τον έστειλε στη φυλακή

An Arizona man who says he spent 17 days in jail is suing American Airlines, alleging they misidentified him to police Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ETIENNE LAURENT
0

Μήνυση κατά της αεροπορικής εταιρείας American Airlines κατέθεσε ο Michael Lowe, ο οποίος καταγγέλλει πως ένα λάθος της τον οδήγησε στη φυλακή για 17 ημέρες.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, τον Μάιο του 2020, ο Lowe ταξίδευε με πτήση της εταιρείας στην οποία τύγχανε να επιβαίνει και ένα άτομο που είχε, νωρίτερα, πραγματοποιήσει ληστεία σε κατάστημα στο αεροδρόμιο.

Οι κινήσεις του ληστή είχαν καταγραφεί από τις κάμερες, αλλά μετά τη σχετική έρευνα ήταν ο Lowe αυτός που κατηγορήθηκε ως δράστης, σύμφωνα με τη μήνυσή του.

Σε βάρος του βγήκε ένταλμα σύλληψης στην κομητεία Τάραντ του Τέξας, αλλά ο Αμερικανός αγνοούσε την ύπαρξή του έως και τον Ιούλιο του 2021. Ήταν σε ταξίδι αναψυχής στο Νιού Μέξικο και κατά τη διάρκεια έρευνας για άλλο περιστατικό, οι Αρχές έλεγξαν τα στοιχεία του και βρήκαν το ένταλμα.

Έγινε άμεσα η σύλληψή του και πέρασαν οκτώ ημέρες μέχρι να βρεθεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αποφυλάκισης με αμοιβή, καθώς ήταν φυγάς

Έμεινε στη φυλακή άλλες εννέα μέρες, πριν τελικά αφεθεί ελεύθερος.

Όταν επέστεψε στη βάση του άρχισε έρευνα για το περιστατικό και, μεταξύ άλλων, μίλησε με έναν ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του αεροδρομίου, ο οποίος του είπε ότι δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο και έπρεπε να παραδοθεί.

Ο αστυνόμος, όμως, πήρε στα χέρια του τη φωτογραφία που είχαν τραβήξει τον Lowe μετά τη σύλληψή του και από τη σύγκριση με το βίντεο αντιλήφθηκε το τραγικό λάθος που είχε γίνει. Έκτοτε οι κατηγορίες σε βάρος του έχουν αποσυρθεί.

Ωστόσο, ο ίδιος, μέσω του δικηγόρου του, επιμένει πως όλη αυτή η περιπέτεια και η 17ήμερη φυλάκισή του είναι αποτέλεσμα αμέλειας της αεροπορικής.

«Δεν έχω ακούσει ή δει κάτι παρόμοιο στα 25 χρόνια που είμαι δικηγόρος. Μπορεί να συνέβη στον Michael, αλλά θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. Ήταν, απλώς, άλλος ένας επιβάτης στην πτήση. Δεν έκανε τίποτα, αλλά η American τον επέδειξε, λανθασμένα, ως ύποπτο σε έρευνα για κακούργημα και τον οδήγησε σε 17 μέρες φυλάκισης για ένα έγκλημα με το οποίο δεν είχε καμία σύνδεση» επεσήμανε ο Scott Palmer. 

«Η American Airlines είναι υπεύθυνη για ό,τι συνέβη. Εάν δεν είχε αποκαλύψει τα στοιχεία του Michael και τον είχε υποδείξει ως τον μοναδικό ύποπτο, ο ντετέκτιβ δεν θα είχε εκδώσει ποτέ το ένταλμα σύλληψης. Όλα άρχισαν από την αποκάλυψη του ονόματος του Michael και μόνο αυτού» επεσήμανε. 

Σύμφωνα με τον νομικό, αποτέλεσμα είναι πως «ο Lowe βιώνει ψυχική και συναισθηματική οδύνη» που μπορεί να τον ταλαιπωρήσουν και στο μέλλον, αλλά και έχασε χρήματα. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM