Το μήνυμα Ζελένσκι για την Ημέρα της Νίκης - «Νικήσαμε τότε θα νικήσουμε και τώρα»

Το μήνυμα Ζελένσκι για την Ημέρα της Νίκης - «Νικήσαμε τότε θα νικήσουμε και τώρα» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Η Ουκρανία θα νικήσει στον πόλεμο με την Ρωσία και δεν θα παραχωρήσει κανένα έδαφος, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Την Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού, πολεμάμε για μια νέα νίκη. Ο δρόμος γι' αυτήν είναι δύσκολος, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα νικήσουμε», τονίζει ο Ζελένσκι στο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, τιμά και αυτή την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ρώσος πρόεδρος προΐσταται σήμερα στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, όπου μόλις άρχισε να εκφωνεί πολυαναμενόμενη ομιλία του.

Οι Ουκρανοί είναι ένας ελεύθερος λαός που έχει πολεμήσει πολλές φορές για να υπερασπιστεί τη χώρα του στην ιστορία και έχει χαράξει τον «δικό του δρόμ», σημείωσε ο Ζελένσκι.

«Σήμερα διεξάγουμε πόλεμο σε αυτόν τον δρόμο και δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν ούτε ένα κομμάτι της γης μας [...] και δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ένα κομμάτι της ιστορίας μας», πρόσθεσε.

«Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, οι οποίοι μαζί με άλλους λαούς στο πλαίσιο του αντιχιτλερικού συνασπισμού νίκησαν τον ναζισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσαρτήσει αυτήν την νίκη, να την οικειοποιηθεί», τόνισε επίσης ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, στο οποίο φαίνεται να περπατάει στην κεντρική λεωφόρο του Κιέβου. «Σύντομα θα έχουμε δύο Ημέρες της Νίκης στην Ουκρανία. Νικήσαμε τότε, θα νικήσουμε τώρα», σημείωσε.

«Δεν υπάρχουν δεσμά που να μπορούν να φυλακίσουν το ελεύθερο πνεύμα μας. Δεν υπάρχει κατοχική δύναμη που να μπορεί να ριζώσει στην ελεύθερη χώρα μας. Δεν υπάρχει εισβολέας που να μπορεί να κυριαρχήσει επί του ελεύθερου λαού μας. Αργά ή γρήγορα θα νικήσουμε», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM