Μήνυμα ΜΚΟ στον Σαλβίνι: «Δεν μεταφέρουμε κρέας, αλλά ανθρώπους»

Μήνυμα ΜΚΟ στον Σαλβίνι: «Δεν μεταφέρουμε κρέας, αλλά ανθρώπους» Facebook Twitter
EPA
2

Σκληρό μήνυμα προς τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, στέλνει με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Lifeline, που με πλοία της διασώζει μετανάστες στη Μεσόγειο. 

Πλοίο της Lifeline διέσωσε πριν τρεις ημέρες 224 μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο αλλά η Ιταλία έκλεισε για δέυτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες τα λιμάνια της σε σωστικό πλοίο. 


«Αγαπητέ Ματέο Σαλβίνι, δεν μεταφέρουμε κρέας, αλλά ανθρώπους. Σας ζητούμε ευγενώς να πεισθείτε ότι πρόκειται για ανθρώπους που σώσαμε από πνιγμό. Ελάτε εδώ, είστε ευπρόσδεκτος».

Η Ιταλία είχε απαγορεύσει τον κατάπλου στο πλοίο, με τον ακροδεξιό υπουργό να σχολιάζει σκωπτικά πως οι άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο θα δουν την Ιταλία «μόνο σε καρτ-ποστάλ».

Ο Ματέο Σαλβίνι είπε πως το πλοίο, περιμάζεψε μετανάστες από τα λιβυκά νερά, ενάντια στις οδηγίες της ιταλικής ακτοφυλακής.

H Mission Lifeline διέψευσε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως η διάσωση των μεταναστών έγινε σε διεθνή ύδατα.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε ένα άτομο παραπάνω. Αντίθετα, θέλουμε να στείλουμε αλλού μερικούς», πρόσθεσε ο Σαλβίνι. «Τα ιταλικά λιμάνια δεν είναι πια στη διάθεση των διακινητών. Ανοίξτε τα λιμάνια της Μάλτας! Ανοίξτε τα γαλλικά λιμάνια!»

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών παρομοίασε μάλιστα τα σωστικά πλοία με ταξί που «τελειώνουν τη δουλειά των παράνομων διακινητών» και διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση άλλων ευρωπαϊκών κρατών να δεχτούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που τους αντιστοιχούν.

Η Ιταλία πρότεινε στην Μάλτα να επιτρέψει στο πλοίο να δέσει σε κάποιο από τα δικά της λιμάνια και όταν αυτή αρνήθηκε (όπως είχε κάνει και με το Aquarius) κατηγόρησε τις αρχές για «απάνθρωπη συμπεριφορά».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μάλτας υποστήριξε ότι η χώρα δεν μπορούσε να δεχθεί τους μετανάστες επειδή η επιχείρηση διάσωσης είχε λάβει χώρα στη Λιβύη, και το πλοίο είχε παραβεί την υποχρέωσή του να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των λιβυκών αρχών.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια