Μήνυμα ΜΚΟ στον Σαλβίνι: «Δεν μεταφέρουμε κρέας, αλλά ανθρώπους»

Μήνυμα ΜΚΟ στον Σαλβίνι: «Δεν μεταφέρουμε κρέας, αλλά ανθρώπους» Facebook Twitter
EPA
2

Σκληρό μήνυμα προς τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, στέλνει με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Lifeline, που με πλοία της διασώζει μετανάστες στη Μεσόγειο. 

Πλοίο της Lifeline διέσωσε πριν τρεις ημέρες 224 μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο αλλά η Ιταλία έκλεισε για δέυτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες τα λιμάνια της σε σωστικό πλοίο. 


«Αγαπητέ Ματέο Σαλβίνι, δεν μεταφέρουμε κρέας, αλλά ανθρώπους. Σας ζητούμε ευγενώς να πεισθείτε ότι πρόκειται για ανθρώπους που σώσαμε από πνιγμό. Ελάτε εδώ, είστε ευπρόσδεκτος».

Η Ιταλία είχε απαγορεύσει τον κατάπλου στο πλοίο, με τον ακροδεξιό υπουργό να σχολιάζει σκωπτικά πως οι άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο θα δουν την Ιταλία «μόνο σε καρτ-ποστάλ».

Ο Ματέο Σαλβίνι είπε πως το πλοίο, περιμάζεψε μετανάστες από τα λιβυκά νερά, ενάντια στις οδηγίες της ιταλικής ακτοφυλακής.

H Mission Lifeline διέψευσε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως η διάσωση των μεταναστών έγινε σε διεθνή ύδατα.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε ένα άτομο παραπάνω. Αντίθετα, θέλουμε να στείλουμε αλλού μερικούς», πρόσθεσε ο Σαλβίνι. «Τα ιταλικά λιμάνια δεν είναι πια στη διάθεση των διακινητών. Ανοίξτε τα λιμάνια της Μάλτας! Ανοίξτε τα γαλλικά λιμάνια!»

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών παρομοίασε μάλιστα τα σωστικά πλοία με ταξί που «τελειώνουν τη δουλειά των παράνομων διακινητών» και διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση άλλων ευρωπαϊκών κρατών να δεχτούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που τους αντιστοιχούν.

Η Ιταλία πρότεινε στην Μάλτα να επιτρέψει στο πλοίο να δέσει σε κάποιο από τα δικά της λιμάνια και όταν αυτή αρνήθηκε (όπως είχε κάνει και με το Aquarius) κατηγόρησε τις αρχές για «απάνθρωπη συμπεριφορά».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μάλτας υποστήριξε ότι η χώρα δεν μπορούσε να δεχθεί τους μετανάστες επειδή η επιχείρηση διάσωσης είχε λάβει χώρα στη Λιβύη, και το πλοίο είχε παραβεί την υποχρέωσή του να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των λιβυκών αρχών.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Διεθνή / Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες πλησιάζουν σε απόσταση 29 χλμ. από τη Σούμι, ενώ προχωρούν σε σημαντικές προελάσεις στην ανατολική Ουκρανία. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για νέες επιθέσεις και αμφισβητεί την τήρηση συμφωνιών ανταλλαγής αιχμαλώτων.
LIFO NEWSROOM
Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Διεθνή / Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Μέλη της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας αναπτύχθηκαν στο Λος Άντζελες για να αντιμετωπίσουν διαδηλώσεις ενάντια στις μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια