Μήνυμα ΜΚΟ στον Σαλβίνι: «Δεν μεταφέρουμε κρέας, αλλά ανθρώπους»

Μήνυμα ΜΚΟ στον Σαλβίνι: «Δεν μεταφέρουμε κρέας, αλλά ανθρώπους» Facebook Twitter
EPA
2

Σκληρό μήνυμα προς τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, στέλνει με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Lifeline, που με πλοία της διασώζει μετανάστες στη Μεσόγειο. 

Πλοίο της Lifeline διέσωσε πριν τρεις ημέρες 224 μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο αλλά η Ιταλία έκλεισε για δέυτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες τα λιμάνια της σε σωστικό πλοίο. 


«Αγαπητέ Ματέο Σαλβίνι, δεν μεταφέρουμε κρέας, αλλά ανθρώπους. Σας ζητούμε ευγενώς να πεισθείτε ότι πρόκειται για ανθρώπους που σώσαμε από πνιγμό. Ελάτε εδώ, είστε ευπρόσδεκτος».

Η Ιταλία είχε απαγορεύσει τον κατάπλου στο πλοίο, με τον ακροδεξιό υπουργό να σχολιάζει σκωπτικά πως οι άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο θα δουν την Ιταλία «μόνο σε καρτ-ποστάλ».

Ο Ματέο Σαλβίνι είπε πως το πλοίο, περιμάζεψε μετανάστες από τα λιβυκά νερά, ενάντια στις οδηγίες της ιταλικής ακτοφυλακής.

H Mission Lifeline διέψευσε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως η διάσωση των μεταναστών έγινε σε διεθνή ύδατα.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε ένα άτομο παραπάνω. Αντίθετα, θέλουμε να στείλουμε αλλού μερικούς», πρόσθεσε ο Σαλβίνι. «Τα ιταλικά λιμάνια δεν είναι πια στη διάθεση των διακινητών. Ανοίξτε τα λιμάνια της Μάλτας! Ανοίξτε τα γαλλικά λιμάνια!»

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών παρομοίασε μάλιστα τα σωστικά πλοία με ταξί που «τελειώνουν τη δουλειά των παράνομων διακινητών» και διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση άλλων ευρωπαϊκών κρατών να δεχτούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που τους αντιστοιχούν.

Η Ιταλία πρότεινε στην Μάλτα να επιτρέψει στο πλοίο να δέσει σε κάποιο από τα δικά της λιμάνια και όταν αυτή αρνήθηκε (όπως είχε κάνει και με το Aquarius) κατηγόρησε τις αρχές για «απάνθρωπη συμπεριφορά».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μάλτας υποστήριξε ότι η χώρα δεν μπορούσε να δεχθεί τους μετανάστες επειδή η επιχείρηση διάσωσης είχε λάβει χώρα στη Λιβύη, και το πλοίο είχε παραβεί την υποχρέωσή του να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των λιβυκών αρχών.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεο του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεο του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε πρόσφατο βίντεο του στα social media θεωρήθηκε ότι μοιράστηκε πλάνα από το εσωτερικό της νέας βασιλικής κατοικίας, όπου μετακόμισαν πριν λίγες ημέρες με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
LIFO NEWSROOM
Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Διεθνή / Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον ρόλο που την καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη, η δημοφιλής καλλιτέχνιδα μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε παρασκηνιακά
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια