Μιλάνο: Κινητοποίηση κατά απόφασης να μην εγγράφονται στα μητρώα παιδιά gay ζευγαριών

Μιλάνο: Κινητοποίηση κατά απόφασης να μην εγγράφονται στα μητρώα παιδιά gay ζευγαριών Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Κινητοποίηση των οικογενειών «Ουράνιο Τόξο» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μιλάνο, με αίτημα την πλήρη αναγνώρισή τους από την ιταλική νομοθεσία.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος οι οργανώσεις για τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+, η νέα αρχηγός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, στελέχη της Ιταλικής Αριστεράς και του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Η διαμαρτυρία ήρθε ύστερα από απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών να σταματήσει ο δήμος του Μιλάνου να εγγράφει στα μητρώα του τις πράξεις γεννήσεως των παιδιών gay ζευγαριών.

«Άκουσα τις ιστορίες των οικογενειών αυτών, τις κοίταξα στα μάτια. Υπάρχει ένα νομικό κενό, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθεί» δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα.

Η ]Έλι Σλάιν, με τη σειρά της, πρόσθεσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει νόμο για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών και των παιδιών τους, «διότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται, κανένα είδος διάκρισης».

«Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να γίνονται στόχος επιθέσεων οι οικογένειες "Ουράνιο Τόξο". Είμαστε στο πλευρό τους, διότι αυτό που κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για ιδεολογική προσέγγιση, αποκομμένη από την πραγματικότητα» δήλωσε, τέλος, η Κιάρα Απεντίνο, στέλεχος των Πέντε Αστέρων και πρώην δήμαρχος του Τορίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ