Μιανμάρ: Κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη - Τουλάχιστον 126 νεκροί

Μιανμάρ: Κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη - Τουλάχιστον 126 νεκροί Facebook Twitter
Μιανμάρ: Κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη - Τουλάχιστον 126 νεκροί (Facebook)
0

Τουλάχιστον 126 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα παγιδεύτηκαν στη λάσπη μετά από κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη στο κρατίδιο του Kachin της βόρειας Μιανμάρ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η κατολίσθηση προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μιανμάρ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 126 πτώματα, ενώ ο τοπικός κυβερνήτης Khin Maung Myint ανέφερε πως οι τραυματίες ανέρχονται σε 54. Προειδοποίησε ωστόσο, ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

«Οι ανθρακωρύχοι πνίγηκαν από ένα κύμα λάσπης, το οποίο έπληξε την περιοχή μετά από έντονες βροχοπτώσεις», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας σε ανάρτησή της στο Facebook.

Οι κατολισθήσεις και άλλα θανατηφόρα ατυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στα ορυχεία πολύτιμων λίθων της Μιανμάρ.

Ο λόγος είναι ότι βρίσκονται σε πυκνές, απομακρυσμένες ζούγκλες, ενώ πολλά από τα ορυχεία νεφρίτη στη χώρα είναι σε ημί-παράνομο καθεστώς λειτουργίας, χωρίς να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Πέρυσι, περισσότεροι από 50 εργάτες θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη μετά από κατολίσθηση σε άλλο ορυχείο νεφρίτη στο Hpakant.

Το 2015, τουλάχιστον 113 άνθρωποι πέθαναν όταν ένας ολόκληρος λόφος, επίσης στην περιοχή Hpakant, κατέρρευσε με αποτέλεσμα να καλύψει με λάσπη τις καλύβες των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με πληροφορίες του Reuters/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM