Τουλάχιστον 126 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα παγιδεύτηκαν στη λάσπη μετά από κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη στο κρατίδιο του Kachin της βόρειας Μιανμάρ.

 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η κατολίσθηση προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μιανμάρ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 126 πτώματα, ενώ ο τοπικός κυβερνήτης Khin Maung Myint ανέφερε πως οι τραυματίες ανέρχονται σε 54. Προειδοποίησε ωστόσο, ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

 

«Οι ανθρακωρύχοι πνίγηκαν από ένα κύμα λάσπης, το οποίο έπληξε την περιοχή μετά από έντονες βροχοπτώσεις», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας σε ανάρτησή της στο Facebook.

 

Οι κατολισθήσεις και άλλα θανατηφόρα ατυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στα ορυχεία πολύτιμων λίθων της Μιανμάρ.

 

Ο λόγος είναι ότι βρίσκονται σε πυκνές, απομακρυσμένες ζούγκλες, ενώ πολλά από τα ορυχεία νεφρίτη στη χώρα είναι σε ημί-παράνομο καθεστώς λειτουργίας, χωρίς να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

 

Πέρυσι, περισσότεροι από 50 εργάτες θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη μετά από κατολίσθηση σε άλλο ορυχείο νεφρίτη στο Hpakant.

 

Το 2015, τουλάχιστον 113 άνθρωποι πέθαναν όταν ένας ολόκληρος λόφος, επίσης στην περιοχή Hpakant, κατέρρευσε με αποτέλεσμα να καλύψει με λάσπη τις καλύβες των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

 

Με πληροφορίες του Reuters/CNN