Μιανμάρ: Η πιο αιματηρή μέρα μετά το πραξικόπημα- 38 νεκροί σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Διαδηλωτές στη Μιανμάρ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η σημερινή ημέρα στη Μιανμάρ ήταν η πιο αιματηρή μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, καθώς 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη χώρα, Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ.

 

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών, σε ειρηνικές διαμαρτυρίες κατά της στρατιωτικής χούντας που διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις.

 

«Πλέον έχουμε περισσότερους από 50 νεκρούς από την έναρξη του πραξικοπήματος και πολλούς τραυματίες», δήλωσε η Μπούργκενερ σε δημοσιογράφους.

 

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ υπογράμμισε ότι θα διατηρήσει επαφές με όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του στρατού της Μιανμάρ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα διεξαχθούν εκλογές «σε ένα χρόνο», συμπλήρωσε.

 

«Καθημερινή σφαγή»

 

Η Τινζάρ Σουνλέι Γι, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πόλη Γιανγκόν, περιέγραψε τη χρήση της στρατιωτικής δύναμης ενάντια στους διαδηλωτές ως «καθημερινή σφαγή».


 

Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους σήμερα, Τετάρτη, ήταν μια 19χρονη που πυροβολήθηκε στην πόλη Μαντελέι. Σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «Όλα θα πάνε καλά». Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένας έφηβος. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ήταν μόλις 14 ετών.

 

Διαδηλωτής, που ήταν μάρτυρας της καταστολής στη Βόρεια Οκαλάπα, δήλωσε στον Guardian ότι οι πυροβολισμοί ήταν συνεχείς. «Θα συνεχίσω να πηγαίνω στην πρώτη γραμμή. Αν με πυροβολήσουν και πεθάνω, ας είναι. Δεν μπορώ να το αντέξω πλέον», δήλωσε.

 

«Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τι αισθάνομαι. Τόσο πολλοί άνθρωποι πέθαιναν στον δρόμο. Πυροβολούσαν οποιονδήποτε ήταν στον δρόμο», είπε άλλος διαδηλωτής. «Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε πολίτες, προσπαθούμε να ανακτήσουμε τη δημοκρατία μας. Διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά, αλλά εκείνοι μας τρομοκρατούν», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP, Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM