Μιανμάρ: Εκταφή στη σορό της 19χρονης Angel - Δεν σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομίας, λένε οι αρχές

ΜΙανμάρ: Εκταφή στη σορό της 19χρονης Angel, που έγινε σύμβολο των διαδηλώσεων - Δεν σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομίας, λένε οι αρχές Facebook Twitter
Twitter
0

Εκταφή στη σορό της 19χρονης, Kyal Sin, γνωστή ως Angel, που έγινε σύμβολο των διαδηλώσεων στην Μιανμάρ με το μπλουζάκι της «Όλα θα πάνε καλά» έκαναν οι αρχές.

Ο λόγος ήταν για να εξεταστεί ποιος ευθύνεται για την δολοφονίας της. Η εξέταση ωστόσο, απεφάνθη το αναμενόμενο, ότι δηλαδή απαλλάσσεται η αστυνομία από τη δολοφονία, όπως ανέφερε το Σάββατο η κρατική τηλεόραση MRTV.

Η 19χρονη πέθανε την Τετάρτη έπειτα από πυροβολισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου.

Αμέσως έγινε σύμβολο του κινήματος διαμαρτυρίας. Η εκταφή της Kyal Sin δε, προκάλεσε νέα οργή από τους αντιπάλους του πραξικοπήματος, οι οποίοι κατηγορούν τη χούντα ότι προσπαθεί να κρύψει το γεγονός. Πως όντως δηλαδή, δολοφονήθηκε από δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος.

Η κρατική τηλεόραση είπε ότι η αστυνομία, ένας δικαστής και οι γιατροί προχώρησαν σε εκταφή και διεξήγαγαν «χειρουργική έρευνα».

Βρήκαν μια πληγή διείσδυσης στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ένα κομμάτι από μόλυβδο διαμέτρου μεταξύ 1,2 εκ. και 0,7 εκ. στον εγκέφαλο και είπαν ότι ήταν διαφορετικό από αυτό που προκαλείται από τις σφαίρες, που χρησιμοποίησε η αστυνομία.

Η κρατική τηλεόραση είπε ότι η αστυνομία ήταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαδηλωτές και ότι το τραύμα της Angel, ήταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Πρόσθεσε δε, ότι το αντικείμενο που σκότωσε την Kyal Sin θα μπορούσε να προέρχεται από 38άρι πυροβόλο όπλο .

«Επομένως, μπορεί να υποτεθεί ότι αυτοί που πραγματοποίησαν τη δολοφονία είναι όσοι δεν θέλουν τη σταθερότητα», ανέφερε ο σταθμός MRTV.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αντίπαλοι του πραξικοπήματος περιέγραψαν την εκταφή ως περαιτέρω προσβολή για την Kyal Sin και την οικογένειά της, με την πρόθεση να δώσει ψευδή περιγραφή του τι συνέβη.

Στρατός και αστυνομία δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια. Η κρατική τηλεόραση είπε ότι οι αρχές είχαν ζητήσει την άδεια της οικογένειας για την εκταφή του πτώματος, αλλά δεν διευκρίνισαν εάν τους δόθηκε η άδεια.

Οι διαδηλωτές στη σκηνή της δολοφονίας στο Mandalay την Τετάρτη δήλωσαν ότι δέχτηκαν πραγματικά πυρά από την αστυνομία, τη στιγμή που σκοτώθηκε η Kyal Sin.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν ότι η Kyal Sin, πριν πέσει νεκρή, είχε το πίσω μέρος του κεφαλιού της στραμμένο προς τη γραμμή των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι η εκταφή έγινε την Παρασκευή από μια ομάδα, που έφτασε υπό αστυνομική και στρατιωτική φρουρά και κράτησε το κοινό μακριά από τον τάφο.

Ο τάφος σφραγίστηκε ξανά με φρέσκο ​​τσιμέντο. Η Kyal Sin ήταν μεταξύ τουλάχιστον 38 ανθρώπων που σκοτώθηκαν την Τετάρτη, την πιο αιματηρή ημέρα μέχρι στιγμής κατά τις επιχειρήσεις καταστολής των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας της χούντας στη Μιανμάρ.

Με πληροφορίες του Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Διεθνή / Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Η διάταξη που αλλάζει το καθεστώς, αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για περιπτώσεις αξιώσεων επιστροφών, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα
NEWSROOM
Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ