Μιανμάρ: Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ

Μιανμάρ: Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ Facebook Twitter
EPA
0

Η Μιανμάρ συγκλονίζεται από ένα κύμα φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα με το οποίο ανατράπηκε η εκλεγμένη ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι την 1η Φεβρουαρίου.

Επεισόδια βίας σημειώθηκαν μετά την χθεσινή έκκληση του απεσταλμένου της Μιανμάρ στα Ηνωμένα Έθνη να επιστρατευθεί «κάθε απαραίτητο μέσο» για να λήξει το πραξικόπημα. Η έκκλησή του είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την θέση του, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση MRTV.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο πρεσβευτής «πρόδωσε την χώρα και μίλησε για λογαριασμό μιας ανεπίσημης οργάνωσης η οποία δεν εκπροσωπεί τη χώρα, ενώ έκανε κατάχρηση της εξουσίας και των υποχρεώσεων ενός πρεσβευτή».

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο πρεσβευτής της Μιανμάρ Κιό Μόε Ταν είχε δηλώσει ότι μιλάει εκ μέρους της κυβέρνησης της Σου Τσι κάνοντας έκκληση να χρησιμοποιηθεί «κάθε απαραίτητο μέσο για την ανάληψη δράσης κατά του στρατού της Μιανμάρ και την εξασφάλιση ασφάλειας για τους πολίτες».

«Χρειαζόμαστε ισχυρότερες ενέργειες από τη διεθνή κοινότητα για να λήξει άμεσα το στρατιωτικό πραξικόπημα και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη», είπε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη μητρική του γλώσσα, ο διπλωμάτης είχε υψώσει το χέρι του με ενωμένα τα τρία δάκτυλα όπως κάνουν οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές λέγοντας: «Ο σκοπός μας θα επικρατήσει».

Πυροβόλησαν γυναίκα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε διαδήλωση 

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Μιανμάρ συνέλαβαν σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές στο πλαίσιο της πιο εκτεταμένης επιχείρησης καταστολής των διαδηλώσεων κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου, ανέφερε η Ένωση Βοήθειας Πολιτικών Κρατουμένων.

«Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε εκατοντάδες», είπε στο Reuters η εκπρόσωπος της οργάνωσης αυτής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αούνγκ Μίο Κιόου.

«Περισσότερα από δέκα λεωφορεία των φυλακών εισήλθαν στην φυλακή Ινσέιν με περίπου 40-50 άτομα μέσα στο καθένα. Συνέλεβαν πολλούς διαδηλωτές και στην Μονίουα. Προσπαθούμε τώρα να μάθουμε τα ονόματα των συλληφθέντων», σημείωσε.

Στη διάρκεια της επιχείρησης καταστολής στην Μονίουα μια γυναίκα τραυματίστηκε από σφαίρα, ενώ αρχικά είχε αναφερθεί από τοπικά μέσα ότι έχασε τη ζωή της.

Οι συνθήκες του τραυματισμού της δεν είναι ακόμη γνωστές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ

Διεθνή / Η Πολωνία πιέζει τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισ. ευρώ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τη Δευτέρα επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση από την Πολωνία στη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις. Η συνέχεια διαδραματίστηκε στη Βαρσοβία με την Αν. Μπέρμποκ να επαναλαμβάνει «nein»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ