Μία τετραμελής οικογένεια Γάλλων προκάλεσε πανικό σήμερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, καθώς παρέκαμψε τους ελέγχους ασφαλείας. 

 

Τμήματα του αεροδρομίου εκκενώθηκαν για αρκετές ώρες σήμερα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση κατά τη διάρκεια της βεβαρυμένης σεζόν των θερινών διακοπών.

 

Στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία ανέφερε μέσω Twitter πως τα τμήματα του αεροδρομίου, που είχαν εκκενωθεί, άνοιξαν και πάλι, επιτρέποντας στους επιβάτες και τους εργαζομένους στο αεροδρόμιο και τις αερογραμμές να επιστρέψουν στα τμήματα του Τέρμιναλ 1 που είχαν κλείσει προσωρινά.

 

Η αστυνομία δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το πώς η οικογένεια μπόρεσε να παρακάμψει τους ελέγχους ασφαλείας χωρίς να τη σταματήσει κανείς.

 

Στη Φρανκφούρτη, μείζονα κόμβο για τα διεθνή ταξίδια και έδρα της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, το πρόγραμμα προέβλεπε για σήμερα την απογείωση και την προσγείωση 1.500 πτήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

 

Στη διάρκεια της εκκένωσης η Lufthansa αναγκάστηκε να σταματήσει την επιβίβαση στα επίπεδα Α και Ζ του Τέρμιναλ 1 του αεροδρομίου, όμως ανακοίνωσε πως δεν μπορεί ακόμη να πει πόσες πτήσεις θα ματαιωθούν ή θα καθυστερήσουν ως αποτέλεσμα αυτού.

 

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε πως εργάζεται για να ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα πτήσεων και θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες αργότερα σήμερα.

 

Στις 28 Ιουλίου περίπου 300 πτήσεις είχαν ματαιωθεί στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γερμανίας έπειτα από εκείνο της Φρανκφούρτης, επηρεάζοντας περισσότερους από 30.000 επιβάτες, έπειτα από παρόμοιο περιστατικό κατά το οποίο ένα πρόσωπο πέρασε από την περιοχή των ελέγχων ασφαλείας χωρίς να ελεγχθεί.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters