Μία από τις χειρότερες αμμοθύελλες σκεπάζει το Πεκίνο: Κίτρινος ο ουρανός

Μία από τις χειρότερες αμμοθύελλες σκεπάζει το Πεκίνο: «Κίτρινος» ο ουρανός Facebook Twitter
0

Πυκνή σκόνη κάλυψε σήμερα την κινεζική πρωτεύουσα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για τη χειρότερη αμμοθύελλα που έχει βιώσει η πόλη την τελευταία δεκαετία.

Η αμμοθύελλα προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου αύξηση στα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης – με τα επίπεδα μόλυνσης σε αρκετές περιοχές να ξεπερνούν έως και 160 φορές το προτεινόμενο όριο.

Μία από τις χειρότερες αμμοθύελλες σκεπάζει το Πεκίνο: «Κίτρινος» ο ουρανός Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Eκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή προσγειώθηκαν καθώς ο ουρανός καλύφθηκε από μια πορτοκαλί ομίχλη που έκανε την πόλη να μοιάζει βυθισμένη σε σκηνές αποκάλυψης.

«Μοιάζει με το τέλος του κόσμου. Με αυτόν τον καιρό κανείς δε θέλει να βρίσκεται έξω» δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters κάτοικοι του Πεκίνου.

Ο δείκτης ποιότητας αέρα στο Πεκίνο έδειξε « 999», ένας βαθμός που αξιολογείται ως «επικίνδυνος». Η ένδειξη 50 ή και χαμηλότερα καταγράφεται απλά ως «καλή». Πολλοί από τους υπεύθυνους ανέφεραν ότι τα συστήματα μέτρησης αγωνίζονταν να διαβάσουν με ακρίβεια το επίπεδο της ρύπανσης, καταγράφοντάς το, ως «πέρα από το δείκτη».

Οι αμμοθύελλες εξαπλώθηκαν από την Εσωτερική Μογγολία στις επαρχίας Γκανσού, Σανξί και Χεμπέι, που περιβάλλουν το Πεκίνο, με το υπουργείο Περιβάλλοντος να ενημερώνει το κοινό ότι ο το σύννεφο σκόνης μπορεί μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη να μετακινηθεί προς τα νότια επιτρέποντας στην πρωτεύουσας να ανασάνει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ