Μία από τις αιματηρότερες ημέρες των τελευταίων ετών στην τουρκο-κουρδική σύρραξη

Μία από τις αιματηρότερες ημέρες των τελευταίων ετών στην τουρκο-κουρδική σύρραξη Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 100 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σήμερα, μία από τις αιματηρότερες ημέρες των τελευταίων ετών στην τουρκο-κουρδική σύρραξη, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.


Οι περισσότεροι κούρδοι μαχητές μεταφέρθηκαν στις βάσεις που διατηρεί το PKK στο βόρειο Ιράκ.


Τις τελευταίες ημέρες οι συγκρούσεις έχουν επικεντρωθεί στις επαρχίες Χάκαρι, στα σύνορα με το Ιράκ, και Βαν, στα σύνορα με το Ιράν.

Χθες, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε  ότι σκότωσε 27 μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες επιχειρήσεις που πραγματοποίησε στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.


Ο στρατός ανέφερε επίσης πως άλλοι 30 τραυματίστηκαν εν δράσει στην επαρχία Χακάρι, μια κυρίως κουρδική περιοχή της χώρας όπου το PKK διεξάγει εδώ και τρεις δεκαετίες αντάρτικο για την αυτονομία των Κούρδων.


Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε  πως η οργάνωση έχασε την ευκαιρία για μια πολιτική ειρηνευτική διαδικασία μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που εξαπέλυσε έπειτα από την κατάρρευση μιας εκεχειρίας με την κυβέρνηση πέρυσι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Διεθνή / To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από την θεία του και τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM