Μια 78χρονη στην Καλιφόρνια έχει αφιερώσει τη ζωή της στην βοήθεια βρεφών μέσω αναδοχής, αποστολή που μετρά αρκετές δεκαετίες. 

 

Η Λίντα Όουενς τιμήθηκε πρόσφατα με το Jefferson Award του τηλεοπτικού σταθμού KPIX όταν ανέλαβε το 81ο μωρό ως ανάδοχη γονιός, έχοντας ξεκινήσει να το κάνει πριν από 34 χρόνια. 

 

Η μέση ηλικία παιδιών σε αναδοχή είναι περίπου 8 ετών, αλλά το βρέφος που ανέλαβε τελευταία η Λίντα Όουενς είναι μόλις 7 εβδομάδων. «Αυτό το χάρισμα μου έδωσε ο Θεός», λέει η 78χρονη, που είναι συνταξιούχος διευθύντρια σούπερ μάρκετ. 

 

Όπως εξηγεί, φροντίζει τα μωρά μόνη της και ενίοτε αναλαμβάνει πάνω από δυο τη φορά. Ως ανάδοχη μητέρα, τα φροντίζει μέχρι να υιοθετηθούν ή να μπορούν να επιστρέψουν στην βιολογική τους οικογένεια, και όταν αυτό συμβαίνει πολλές φορές δυσκολεύεται να πει αντίο. 

 

«Θα της δώσω ένα φιλί στο μέτωπο, θα της ευχηθώ τα καλύτερα και θα πω, "Σ' αγαπώ"», είπε για το κοριτσάκι που φιλοξενεί τώρα. 

 

Η Λίντα Όουενς λέει ότι πληρώνεται για τις «υπηρεσίες» της αλλά αγοράζει επίσης προμήθειες όπως βρεφικό εξοπλισμό και ρούχα με δικά της χρήματα, ενώ αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια, σημειώνει πως ακόμη θυμάται όλα τα μωρά που έχει φροντίσει. «Είναι δουλειά με πρόκληση αλλά μεγάλη ανταμοιβή», λέει.