Μεξικό: Τουλάχιστον 39 νεκροί από φωτιά σε κέντρο μεταναστών

Μεξικό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Ciudad Juárez, μια μεξικανική πόλη στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Εκτιμάται ότι άλλα 40 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής για νοσηλεία. Ο μεξικανικός Τύπος ανέφερε σχετικά ότι ένας μεγάλος αριθμός από τα θύματα ήταν μετανάστες από τη Βενεζουέλα. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τα τελευταία χρόνια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της πολιτείας της Τσιουάουα η πυρκαγιά ξέσπασε μετά τη μεταγωγή περίπου 70 μεταναστών που είχαν απομακρυνθεί από τους δρόμους της μεξικανικής πόλης. Η φωτιά, μια από τις φονικότερες στη χώρα εδώ και χρόνια, σημειώθηκε ενώ ΗΠΑ και Μεξικό μάχονται για να αντιμετωπίσουν τα επίπεδα ρεκόρ των διελεύσεων στα κοινά τους σύνορα.

Το Ciudad Juárez είναι ένα δημοφιλές σημείο διέλευσης μεταναστών από το Μεξικό για τις ΗΠΑ. Φιλοξενεί μετανάστες που περιμένουν ευκαιρίες να περάσουν ή που έχουν ζητήσει άσυλο στις ΗΠΑ.

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τους περιορισμούς της περιόδου Τραμπ για την ταχεία απέλαση μεταναστών από την Κούβα, τη Νικαράγουα και την Αϊτή που συλλαμβάνονται να διασχίζουν παράτυπα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι ροές μεταναστών.

Με πληροφορίες από Guardian

 


 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM