Μετά το χάος με τη Nutella τα σούπερ μάρκετ βάζουν «φρένο» στις υπερβολικά μεγάλες εκπτώσεις

Μετά το χάος με τη Nutella τα σούπερ μάρκετ βάζουν «φρένο» στις υπερβολικά μεγάλες εκπτώσεις Facebook Twitter
0

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Intermarche στη Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις προωθητικές ενέργειες προϊόντων με μείωση της τιμής τους ως και 70%, όπως έκανε με την πραλίνα φουντουκιού Nutella στα τέλη Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν σκηνές χάους στα καταστήματά της.

«Έχουμε τώρα υποχρέωση να σταματήσουμε τις προωθητικές ενέργειες με μειώσεις 70% στις τιμές», δήλωσε ο διευθυντής της Intermarche Τιερί Κοτιγιάρ μιλώντας στην εφημερίδα Journal du Dimanche και αναφερόμενος στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μέρ ζήτησε από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ να σταματήσει αυτού του είδους τις προωθητικές ενέργειες μετά τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν σε καταστήματα της για την αγορά Nutella με έκπτωση.

Η Intermarche είχε σε προσφορά στα τέλη Ιανουαρίου τη Nutella και πουλούσε με έκπτωση 70% τη μεγάλη συσκευασία (950 γραμμάρια) της περίφημης πραλίνας φουντουκιού που παρασκευάζει η ιταλική εταιρεία Ferrero. Αντί για 4,50 ευρώ, η κάθε συσκευασία στοίχιζε 1,41 ευρώ.

Η προσφορά αυτή προκάλεσε φρενίτιδα στους καταναλωτές οι οποίοι μόνο στα χέρια που δεν πιάστηκαν σε διάφορα σουπερμάρκετ της αλυσίδας. Βίντεο με τους πελάτες να ορμούν στα καταστήματα για να προλάβουν την προσφορά έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας την αλυσίδα σούπερ μάρκετ να ζητήσει συγγνώμη από τους πελάτες της.

«Δράττομαι τις ευκαιρίας να ζητήσω ξανά συγγνώμη από το προσωπικό μας που ταλαιπωρήθηκε. Όμως οι υπερβολές αυτές και η εικόνα της κοινωνίας που μας παρουσίασαν πρέπει να εκληφθούν ως χαρακτηριστικές του πραγματικού πλήγματος που έχει δεχθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών», υπογράμμισε ο Κοτιγιάρ.

Μάλιστα ο διευθυντής της Intermarche τόνισε ότι δεν ευθύνεται η αλυσίδα για τις σκηνές χάους που σημειώθηκαν. «Δεν θα θεωρηθούμε υπεύθυνοι για κάτι που είναι απλώς το σύμπτωμα» μιας κατάστασης, εξήγησε.

Ο Κοτιγιάρ παραδέχθηκε ότι η προώθηση της Nutella έγινε «σε συνεργασία με την εταιρεία Ferrero», όμως η Intermarche ήταν αυτή που αποφάσισε την τελική τιμή πώλησης. Από την πλευρά της η Ferrero είχε ανακοινώσει ότι «η προωθητική αυτή ενέργεια αποφασίστηκε μονομερώς» από την Intermarche.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα συνεχίσει τις προσφορές της σε άλλα προϊόντα εκτός των τροφίμων, επεσήμανε ο Κοτιγιάρ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM