Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας Facebook Twitter
EPA
0

Τη στήριξή της και την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, για το μεταναστευτικό, εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία της στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ, στο Βερολίνο.

«Τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς ανθρώπους που είναι απελπισμένοι και θέλουν να φύγουν, πολλούς που ζητούν άσυλο» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο. «Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και την πλήρη υποστήριξή μας», ανέφερε. «Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι αυτή που της προκαλεί ειδικές και ιδιαίτερες προκλήσεις. Βρίσκεται στο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη για όλη την Ευρώπη» είπε η Άνγκελα Μέρκελ. 

«Το 2019 είχαμε 6 δισ. που εξήχθησαν στην Ελλάδα από τη Γερμανία και είχαμε εισαγωγές περίπου 2 δισ. δολάρια εκεί υπάρχει δυνατότητα αύξησης», συμπλήρωσε. Η Άνγκελα Μέρκελ, αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υποσχέθηκε  ότι επισκεφθεί τη φετινή ΔΕΘ, όπου η Γερμανία είναι το 2020 τιμώμενη χώρα.

 

Μητσοτάκης: Ελλάδα και ΕΕ δεν εκβιάζονται από κανέναν

 

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκβιάζονται από κανέναν, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και διακήρυξε τη βούληση και την δυνατότητα της Ελλάδας και της ΕΕ να διαφυλάξουν τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα. «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε την εθνική και την ευρωπαϊκή κυριαρχία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο και ευχαρίστησε την Ευρώπη, αλλά και πολλά κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, για την έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης τους σε αυτή την συγκυρία.

«Καιρός να αποδείξουν όλοι ότι εννοούν και ότι επιδιώκουν τη σοβαρή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», συμπλήρωσε, με το βλέμμα στις επικείμενες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM