Μέρα χωρίς αυτοκίνητο η Κυριακή στο Μιλάνο

Μέρα χωρίς αυτοκίνητο η Κυριακή στο Μιλάνο Facebook Twitter
0

Το μέτρο της απαγόρευσης όλων των μεταφορών στους δρόμους για 10 ώρες την Κυριακή, υιοθετεί η βόρεια ιταλική πόλη του Μιλάνου –μία από τις πιο μολυσμένες πόλεις στην Ευρώπη- σε μια προσπάθεια να μειώσει το νέφος, αναφέρει το BBC.

Το συγκεκριμένο μέτρο είχε επιβληθεί σε δοκιμαστική βάση το 2007, και ενεργοποιείται κάθε φορά που η ρύπανση υπερβαίνει το νόμιμο όριο  των 50 μικρογραμμαρίων σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο,  για 12 συνεχόμενες ημέρες.

Η τελευταία φορά που είχε επιβληθεί πλήρης απαγόρευση  ήταν το Φεβρουάριο.Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 120.000 οχήματα θα επηρεαστούν από την κίνηση, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Η κίνηση  μέσα στο κέντρο της πόλης για τα πιο ρυπογόνα οχήματα έχει απαγορευτεί από την Πέμπτη. Σήμερα η κυκλοφορία θα απαγορεύεται   από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.  


Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι οι οποίοι αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του μέτρου.
«Μία ή δύο Κυριακές χωρίς αυτοκίνητο κάθε μήνα δε θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης νέφους", ανέφερε στην Corriere della Sera , ανέφερε το τοπικό Πράσινο Κόμμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM
Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι' αυτό

Διεθνή / Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι' αυτό

Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ αναμφίβολα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά», επικρίνοντας τις «απειλητικές και γελοίες δηλώσεις» του Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM